Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Door leugentjes om bestwil, vertel je grotere leugens ook makkelijker'

Door het vertellen van leugentjes om bestwil, activeer je het gebied in je hersenen waardoor je grotere leugens ook makkelijker vertelt. Dit blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in Nature Neuroscience.  Uit het onderzoek blijkt dat je amygdala, verantwoordelijk voor je moreel besef, aangeeft ...

'Door leugentjes om bestwil, vertel je grotere leugens ook makkelijker'

Door het vertellen van leugentjes om bestwil, activeer je het gebied in je hersenen waardoor je grotere leugens ook makkelijker vertelt.

Dit blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in Nature Neuroscience. 

Uit het onderzoek blijkt dat je amygdala, verantwoordelijk voor je moreel besef, aangeeft dat liegen niet goed is. Hoe vaker je kleine leugentjes vertelt, hoe minder dat gedeelte van je hersenen getriggerd wordt.

Escalatie

Dokter Tali Sharot, een van de onderzoekers: "Als we voor persoonlijk gewin liegen, produceert onze amygdala een negatief gevoel waardoor de mate waarin we bereid zijn te liegen, beperkt wordt.

Deze reactie verdwijnt echter als we doorgaan met liegen. Hierdoor kunnen leugentjes om bestwil leiden tot het vertellen van grotere leugens."

Bron: NU.nl. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in