Door het vertellen van leugentjes om bestwil, activeer je het gebied in je hersenen waardoor je grotere leugens ook makkelijker vertelt.

Dit blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in Nature Neuroscience. 

Uit het onderzoek blijkt dat je amygdala, verantwoordelijk voor je moreel besef, aangeeft dat liegen niet goed is. Hoe vaker je kleine leugentjes vertelt, hoe minder dat gedeelte van je hersenen getriggerd wordt.

Escalatie

Dokter Tali Sharot, een van de onderzoekers: "Als we voor persoonlijk gewin liegen, produceert onze amygdala een negatief gevoel waardoor de mate waarin we bereid zijn te liegen, beperkt wordt.

Deze reactie verdwijnt echter als we doorgaan met liegen. Hierdoor kunnen leugentjes om bestwil leiden tot het vertellen van grotere leugens."

Bron: NU.nl. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vandaag introduceert actrice, filmmaker en sociaal entrepreneur Hanna Verboom een nieuw lifestylemerk dat haar na aan het hart ligt: Palais brengt kwaliteit en duurzaamheid samen in 29 práchtige kussens. Nouveau.nl sprak met Hanna over dit mooie initiatief.

Hanna: "We leven in een tijd waarin het mogelijk is om luxe producten te ontwikkelen, die compromisloos zijn in kwaliteit en ontwerp, en tegelijkertijd respectvol naar onze aarde en de mensen die onze producten maken. Dit is waar Palais voor staat en daar geloof ik heilig in.  

We maken luxe interieurproducten, duurzaam gemaakt en met aandacht voor elke stap: Eerlijke lonen, geen uitbuiting en volledig herleidbaar. Ik ben heel erg trots op de oprichters, en het team in Nederland en India." 

Palais

"Het idee voor Palais bestond zo'n twee jaar geleden toen ondernemers Petra van Roon, Michiel van Heusden mij benaderden om mee te helpen. Doordat ik zelf veel reis en altijd al een voorliefde heb voor interieur sprak dit mij heel erg aan, het is absoluut noodzakelijk dat er grote verandering komt in de manier waarop we produceren en consumeren."

Favoriet

Dit is een van mijn favoriete ontwerpen!

De kleuren knallen eruit en deze combinatie van roze en oranje is heel eigenwijs. Daarnaast is het biologische canvas met hand borduurwerk, echt vakmanschap.

"Mijn verzameldrift gaat ver"

Ik reis veel voor mijn werk, overal waar ik kom verzamel ik de mooiste stoffen, antiek of lokale kunst. Soms laat ik iets verschepen maar meestal zeul ik het dagen mee, vastgebonden aan mijn backpack. Echt schatzoeken.

Ik weet nog dat ik tijdens mijn wereldreis 16 jaar terug een heel bijzonder masker had gevonden in Indonesië, 2 maanden lang heb ik ermee rond gelopen.. bus in bus uit. Het was een onding maar ik wilde het per se meenemen naar huis. Ik was er ontzettend trots op.

Een paar jaar later was ik in Mexico en liep een toeristenzaak in, de hele wand hing vol met exact hetzelfde masker. Toen heb ik wel hard gelachen om mijn verzameldrift."

De collectie

De eerste collectie van Palais bestaat uit 29 kussens, in warme tinten met unieke patronen, geïnspireerd op plekken van over de hele wereld in combinatie met het kleurenpalet van Matisse.

Laaf je aan het dieproze van Jaipur en de warme aardse kleuren van Marrakesh. De kussens zijn gemaakt van biologische stoffen als zijde, linnen en katoen en afgewerkt met borduursels, franjes en kleurrijke prints.

Exclusief verkrijgbaar bij De Bijenkorf Rotterdam, Den Haag en Amsterdam en online via de website van Palais. Vanaf 59,- euro.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Stel; je bent de 50 gepasseerd en je hebt nog helemaal geen last van de overgang. Lucky you! Toch is het goed om deze 5 dingen wel regelmatig te (laten) controleren. Doordat je lichaam langzamerhand steeds minder oestrogeen aanmaakt, is het belangrijk om een beetje extra op te letten.

Oké, als je opvliegers krijgt, je humeur grilliger is dan dat je gewend bent en je cyclus niet meer regelmatig is, kun je wel nagaan hoe laat het is.

Maar vaak is je lichaam vóór die tijd, soms al jaren, minder oestrogeen aan het aanmaken zonder dat je het merkt. Dat heeft wel gevolgen, je botten worden bijvoorbeeld brozer en je loopt een groter risico op hart- en vaatproblemen.

Experts adviseren daarom om vanaf je vijftigste jaarlijks je cholesterol, schildklierfunctie, glucosegehalte, vitamine D en bloeddruk te controleren.

Heb je het vermoeden dat je in de overgang bent en schrijf je daar bepaalde fysieke ongemakken als hartkloppingen of onregelmatige bloedingen aan toe? Niet doen! Ze kúnnen door de overgang komen, maar misschien ook niet. Better safe than sorry, dus laat je even goed nakijken.

Beeld: iStock. Bron: Libelle.be

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in