Supermodel Naomi Campbell heeft haar dieet-geheim onthuld. In een interview met de Britse televisieshow Lorraine vertelde Naomi dat haar hongergevoel afhangt van haar gemoedstoestand.

"Ik eet alleen als ik er zin in heb. Ik honger mezelf niet uit. Als ik een dag geen zin heb om te eten, dan doe ik dat gewoon en drink ik water of een sapje. Het hangt er vanaf hoe ik me voel," zo laat het bijna 50-jarige model weten.

Niet eten bij hitte

Wanneer het buiten erg heet is, eet ze soms helemaal niets. "Ik wil dan gewoon sap drinken."

Naomi's dieet is nooit gepland. "Het kan alleen een dag zijn, soms twee dagen per week.”

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#NationalBikiniDay 👙💗 📸#StevenMeisel @carlynecerfdedudzeele

Een bericht gedeeld door Naomi Campbell (@naomi) op

Dit zegt het Voedingscentrum 

Of het gezond is om het dieet van Naomi te volgen, valt nog te betwijfelen. Het Voedingscentrum adviseert gewicht te verliezen door gezonder en minder te eten.

Daarbij hoort voldoende variatie en meer beweging. Het is erg belangrijk dat de totale voeding volwaardig is, het dieet praktisch haalbaar is én spiermassa behouden blijft.

Om consumenten te helpen heeft het Voedingscentrum deze pagina's over gezond afvallen in 3 fases in het leven geroepen. Een richtlijn voor het aantal kilocalorieën (kcal) per dag bij een energiebeperkt dieet is 1.500 kcal voor vrouwen en 2.000 kcal per dag voor mannen. Lees hier meer over diëten. 

Bronnen: Page Six, Lorraine, voedingscentrum.nl 
Beeld: EPA

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in