Films waarin mensen of dieren doodgaan, zijn voor Nederlanders de grootste tranentrekkers: een derde van de mannen (34%) en bijna drie kwart van de vrouwen (72,6%) geeft aan daarbij vochtige ogen te krijgen. 

Dat blijkt uit onderzoek van video-on-demand-dienst Pathé Thuis naar het kijkgedrag van Nederlanders. Het onderzoek is uitgevoerd  door Multiscope en werd gehouden onder 1.005 respondenten (18 jaar en ouder)

Article continues after the ad

Fijne uitlaatklep

Een potje huilen bij een zielige film kan een fijne uitlaatklep zijn. Zo geeft bijna 60 procent van de vrouwen aan regelmatig een traan weg te pinken tijdens emotionele scènes. Ook bij mannen raken films de gevoelige snaar. Een kwart van de mannen kan zijn tranen niet bedwingen bij animatiefilms als The Lion King en Bambi.

Films waarin mensen of dieren doodgaan, zijn voor Nederlanders de grootste tranentrekkers. Overigens laat niet iedereen zijn emoties makkelijk de vrije loop. Twee derde van de ondervraagde mannen jonger dan 24 geeft aan weleens tegen zijn tranen te vechten. De oudere mannen hebben daar minder moeite mee.

Zien: gedurfde nieuwe oorbelontwerpen van Messika

Seksscènes 

Ondanks onze status als vrijgevochten land, houden seksscènes de gemoederen nog flink bezig. Uit data blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders (55,3%) hier weleens ongemakkelijk van wordt.

Waar 47,8 procent van de mannen aangeeft het schaamrood op de kaken te hebben bij het kijken van pikante scènes met anderen, hebben vrouwen hier nog vaker last van. Ruim twee derde geeft aan het gênant te vinden dergelijke scenes in gezelschap te kijken. Het meest ongemakkelijk vonden de ondervraagden het kijken van stomende scènes met familie (40,1%).

Bron: Pathé Thuis
Beeld: Pixabay

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in