Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ah, gelukkig: fouten maken is goed voor je brein

Heb jij vandaag al een fout gemaakt? Goed zo! Volgens het nieuwe boek van Henning Beck, neurowetenschapper en TedTalk-spreker worden we er juist slimmer van als we af en toe een foutje maken. Kijk, dat klinkt ons als muziek in de oren. Waarom de zwakte van ons brein juist onze kracht is In zijn b...

Ah, gelukkig: fouten maken is goed voor je brein

Heb jij vandaag al een fout gemaakt? Goed zo! Volgens het nieuwe boek van Henning Beck, neurowetenschapper en TedTalk-spreker worden we er juist slimmer van als we af en toe een foutje maken. Kijk, dat klinkt ons als muziek in de oren.

Waarom de zwakte van ons brein juist onze kracht is

In zijn boek Fouten maken is goed voor je brein! laat Beck zien dat fouten maken goed voor je is. Het stimuleert de creativiteit van het brein en verbetert de concentratie. State-of-the-art breinonderzoek in een prettig leesbaar jasje!

We zouden ons beter op de slimmere organisatie van kennis kunnen concentreren in plaats van efficiëntie. Hoe kunnen we het beste pauzeren, of slim vergeten bijvoorbeeld?

Hier zie je een eerdere TedTalk van Henning over hoe je hersenen werken als je nieuwe ideeën bedenkt:

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in