Lekker wandelen en heerlijke wijn - pak nú je Moezel-moment. 

Niet te ver weg en toch een volkomen andere wereld: in twee uur rijden vanaf Maastricht sta je al in de prachtige Luxemburgse Moezelstreek.

© Schengen asbl / LFT

Groene, steile hellingen vol wijngaarden, sprookjesachtige kastelen, middeleeuwse dorpen en mooie wandelroutes maken het tot een onweerstaanbare bestemming waar de gelijknamige rivier fris doorheen slingert. Ideaal als je houdt van topkwaliteit eten, goede wijn en mooie routes om al dat lekkers er weer af te lopen.

HEERLIJK WANDELEN

De Moezelstreek biedt veel variatie in fiets- en wandelroutes, van vlakke paden langs de rivier tot hiking trails door de wijngaarden. Als íets het wandelen hier kenmerkt, is het wel het aanbod in vergezichten vanaf uitkijkpunten: tussen Stadtbredimus en Greiveldange, Scheierbierg ↓ in Remich, Koeppchen in Wormeldange en Deisermillen in Machtum, bijvoorbeeld.

©Thierry Dricot / LFT

Bijzonder zijn de Traumschleifen (Droomkronkels), een netwerk van goede wandelroutes die variëren van 7 tot 10 kilometer. Nog een aanrader vormen de Lauschtouren Miselerland: individuele, interactieve wandelroutes met een audiogids. Ideaal om het landschap te ontdekken en tegelijk wat interessante achtergrond mee te krijgen.

BEROEMD OM DE RIESLING

De Moezel is wereldberoemd om haar voortreffelijke Riesling en produceert veel van deze frisse, fruitige witte wijnen met een relatief laag alcoholgehalte. In opkomst zijn de mateloos populaire crémants, die zich kunnen meten aan Champagne.

© Jonathan Godin / LFT

Aan veel van de wijnboeren kun je – binnen de geldende COVID19-regels – een bezoek brengen voor een proeverij en een rondleiding. Daarnaast zijn er speciale wijntours te boeken om Rieslingwijnen beter te leren kennen.

GOED GEREGELD

De cuisine van de Moezel heeft een heel eigen karakter: in deze verfijnde streekkeuken wordt veel in wijn gemarineerd, chefs hebben een zwak voor perziklikeur en ze werken veel met kastanjes en walnoten. Restaurants die het corona-hygiëneprotocol op orde hebben, krijgen een Safe To Serve label.

© Jonathan Godin / LFT

Dat geldt bijvoorbeeld voor restaurant Bistro Quai in Grevenmacher en Restaurant Pier 29 in Stadtbredimus. Restaurants met het Ambassadeur des Vins et Crémants de la Moselle Luxembourgeoise-label bieden een menu met een speciaal op de gerechten afgestemde wijnkaart met Luxemburgse wijnen.

Smakelijke adressen

● Bistrot Gourmand - Remerschen

● Wäistuff A Possen - Bech-Klengmacher

● Koeppchen Bistro - Wormeldange

● Restaurant Joel Schaeffer - Mertert

Oók leuk om te doen

● Mondorf Domaine Thermal: fijne wellness.

● De vlindertuin in Grevenmacher is paradijselijk.

© Paul Hilbert / LFT

● Een boottocht over de Moezel.

● Driedaags ontdek-arrangement mét ballonvaart.

● Veel vondsten uit de middeleeuwen, Keltische en Romeinse tijd.

Dít is Moezelen

De Moezel staat bekend om rust, ruimte en natuur; een fijne omgeving om te onthaasten. Maar het is ook een streek waar wijnboeren zeer innovatief werken en chefs vooroplopen in creatief koken met streekproducten.

© Paul Hilbert / LFT

Die combinatie van kalmte en comfort, met achter elke bocht in de rivier een nieuwe verrassing, dát is Moezelen.

MEER WETEN?

Op Visit Moselle vind je alle highlights bij elkaar!