De Vries stond Astrid bij toen ze getuigde tegen haar broer.

RTL Boulevard zendt vanavond (14 november, de dag dat Peter R. de Vries 65 jaar zou worden), een deel van het interview met Astrid Holleeder uit. Daarin vertelt de zus van topcrimineel Willem Holleeder over haar band met de overleden misdaadjournalist.

"In het begin was er natuurlijk het overweldigende verdriet, wat allesoverheersend was. En dan, op een gegeven moment, komt het besef dat het leven door moet gaan, en dat doe je ook. Alleen nooit meer op dezelfde manier", zegt Astrid in het gesprek. Zij en Peter R. de Vries kenden elkaar zo'n 35 jaar. De Vries stond Astrid bij toen ze getuigde tegen haar broer.

'Peter was er gewoon altijd op verjaardagen. Zoals familie op bezoek komt'

Na de moord op Heineken-ontvoerder Cor van Hout, de man van Sonja Holleeder, was De Vries de vertrouwenspersoon van haar zus. "Peter was er gewoon altijd op verjaardagen. Zoals familie op bezoek komt, op die frequentie en wat familie met elkaar doet. Zo was hij er ook altijd bij", vertelt Astrid.

Article continues after the ad

Het gehele interview is zondag te zien op Videoland. De Vries overleed op 15 juli, ruim een week nadat hij werd neergeschoten op straat in Amsterdam.

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in