Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Willemijn Verkaik speelt hoofdrol in nieuwe musical

Willemijn Verkaik speelt hoofdrol in nieuwe musical

'Zevenduizend mensen die allemaal in de stress zaten.'

Twintig jaar na de aanslagen op 11 september komt de musical Come from away naar Nederland. Over hoe de bevolking van het Canadese plaatsje Gander duizenden gestrande vliegtuigpassagiers opving. Willemijn Verkaik krijgt de rol van pilote Beverly Bass. Letterlijk een droomrol voor de musicalster.

Ze had een week de tijd, in musicalwalhalla New York. Actrice Willemijn Verkaik besloot op de bonnefooi rond te dwalen op Broadway en Times Square en niet vooraf kaartjes te reserveren voor voorstellingen. Met één uitzondering: de musical Come from away.

'Ik heb gevraagd of ik auditie mocht komen doen en geloof me, dat doe ik niet snel'

,,Die moest en zou ik zien,’’ vertelt Verkaik (45) drie jaar later, in het Algemeen Dagblad. ,,Je hebt in onze wereld een paar musicals waar altijd vol lof over gesproken wordt. Come from away hoort daar zeker bij. Ik wist ook dat deze voorstellingen vaak uitverkocht waren. Daarom bestelde ik vooraf al een kaartje. Het verhaal, de prachtige muziek, ik vond het echt een fantastische voorstelling. En toen ik hoorde dat deze musical naar Nederland kwam, heb ik zelf producent Medialane gebeld met de vraag of ze voor mij een plekje wilden reserveren als er audities gehouden zouden worden. En geloof me, dat doe ik niet snel.’’