Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Willeke van Ammelrooy keert terug op het toneel

Dit najaar te zien in de ultieme klassieker! Plankenkoorts, vrees voor black-outs – Willeke van Ammelrooy (77) zwoer het theater jaren geleden al af omdat film beter bij haar paste. Toch staat in oktober weer op de planken in The Mousetrap van Agatha Christie, de langstlopende theatervoorstelling...

Willeke van Ammelrooy keert terug op het toneel

Dit najaar te zien in de ultieme klassieker!

Plankenkoorts, vrees voor black-outs – Willeke van Ammelrooy (77) zwoer het theater jaren geleden al af omdat film beter bij haar paste.

Toch staat in oktober weer op de planken in The Mousetrap van Agatha Christie, de langstlopende theatervoorstelling ter wereld.

Het stuk ging in 1952 in première in Londen en is daar (met uitzondering van de lockdowns) sindsdien permanent gespeeld. Willeke speelt Mrs Boyle, een harde mopperpot. Naast Willeke zijn onder anderen ook Wilbert Gieske (75), Frederik Brom (46) en Han Oldigs (62) te zien.

The Mousetrap is een fenomeen, omdat het nog nooit is verfilmd. Christie liet vastleggen dat dit niet mag, zolang het stuk nog wordt opgevoerd in het theater. De reden is dat zo het plot niet kan uitlekken – bij de beleving hoort dat bezoekers wordt gevraagd het einde van de thriller niet te verklappen, om het ook voor anderen spannend te houden.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in