Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wie is Liz Truss, de vermoedelijke nieuwe Britse premier?

Liefde voor witte wijn, karaoke, streekkaas en Whitney Houston.   Haar voorsprong op Rishi Sunak is inmiddels zo groot dat het er alles van weg heeft dat Liz Truss (47) na Margaret Thatcher en Theresa May de derde vrouwelijke premier van het Verenigd Koninklijk zal worden. Liz Truss en de 42-jari...

Wie is Liz Truss, de vermoedelijke nieuwe Britse premier?

Liefde voor witte wijn, karaoke, streekkaas en Whitney Houston.  

Haar voorsprong op Rishi Sunak is inmiddels zo groot dat het er alles van weg heeft dat Liz Truss (47) na Margaret Thatcher en Theresa May de derde vrouwelijke premier van het Verenigd Koninklijk zal worden.

Liz Truss en de 42-jarige voormalige minister van Financiën Rishi Sunak zijn de enige twee overblijvende kandidaten voor het leiderschap over de Conservatieve Partij.

De nieuwe Tory-leider neemt ook het premierschap over van Boris Johnson, die begin vorige maand ontslag nam na een resem schandalen. Het zijn de partijleden die de nieuwe leider mogen kiezen. Hij of zij wordt op 5 september geïnstalleerd.

Tijd om eens nader kennis te maken met deze powervrouw. Mary Elizabeth Truss is een Brits politica van de Conservatieve Partij. Haar eerste naam vindt ze vreselijk, ze is altijd Elizabeth genoemd. Powerpakken droeg ze al lang voor die in zwang raakten.

Ze is sinds 15 september 2021 minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Johnson II. Zij is ook minister voor Vrouwen en Gelijkheid. Eerder was zij minister voor Internationale Handel.