Yep, Dharma van Greg is nu ook Fifty & Fabulous.

Jenna Elfman werd wereldberoemd als ultrapositieve vrije geest Dharma in de comedy Dharma & Greg (momenteel weer te zien bij Fox), maar had ook gastrollen in Two and a Half Men en is momenteel te zien in Fear the Walking Dead.

Jenna groeide op in Los Angeles en volgde een speciale middelbare school voor kinderen met artistieke talenten.

Elfman begon haar showbizzcarrière als danseres en verscheen in clips van Depeche Mode, Anthrax en Chris Isaak (oh, we missen de jaren tachtig..).

Article continues after the ad

Grote bekendheid kreeg ze met Dharma & Greg. "Het was het leukste dat ik ooit heb gedaan," zegt ze. "Het personage was enig, ik voelde me zo thuis in de rol, ik was zo gelukkig. Het voelde niet als werk. Het was als spelen in de zandbak voor me en ik lag steevast dubbel bij de repetities."

Over Dharma: "Wat ik inspirerend aan haar vind, is dat ze in een tijd waarin vrouwen op tv nog vooral als neuroten werden neergezet zo vrij was. Ze was een zeldzame vogel en uniek op tv. Heel verfrissend. Dharma is wie ze is en volgens mij iets dat iets goeds.

In 2012 was ze een van de eerste celebs met een eigen podcast die ze met haar man maakt: Kicking and Screaming by Jenna and Bodhi Elfman. Beiden zijn lid van Scientology.

Over vijftig worden: "Ik besteed aanzienlijk minder aandacht aan make-up en veel meer aan skincare nu ik ouder wordt. SkinCeuticals CE Ferulic, daar draai ik op samen met een olieserum, Omayma Skin. Over huidverzorging kan ik uren praten. Ik smeer wat af."

Tegenover de gouden verjaardag staat ze wisselend "afhankelijk van hoe goed ik die nacht heb geslapen. Veertig worden deed me niet zoveel, omdat ik de dag daarvoor nog een dertiger was," zegt ze in New Beauty. "Eenenveertig worden hakte er meer in, toen kon ik er niet meer onderuit dat ik een veertiger was. Dat vond ik een zwaar jaar, vrede sluiten met het feit dat ik echt, absoluut geen dertiger meer was. Het was een hele transitie, 42 worden ook."

"In die tijd merkte ik ook de eerste hormonale veranderingen aan mijn huid en mijn lijf. Nu zit ik in de perimenopauze, dat merk ik aan alles. Slappere huid, grotere poriën. Dus ik gebruik bio-identieke hormonen om dat tegen te gaan. En ik laat mijn schildklier checken, niet alleen TSH, maar ook 3T3, T4 en T3. Ik raad vrouwen van in de veertig en vijftig aan altijd te vragen naar een breed bloedonderzoek met betrekking tot de schildklier. Voor mij is dat een belangrijke factor, zowel op het gebied van beauty als lichamelijk ouder worden."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in