Anouk bij Jinek
Anouk bij Jinek

Dominique wil de bruiloft volgens Anouk ‘zo groot mogelijk’.

Zangeres Anouk (47) bij Jinek, dat is bijna een garantie om meteen trending te zijn op Twitter. We praten je even bij en eerst het leuke nieuws: er komt een einde aan haar ‘Nobody’s Wife’ periode.

Anouk wil tijdens haar concert op 11 juni op het Malieveld in Den Haag trouwen met haar verloofde Dominique Schemmekes (28). De gemeente Den Haag moet het idee nog wel goedkeuren.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door anouk (@anouk)

Anouk en Dominique zijn al zo'n acht jaar samen en werden in 2016 ouders van hun dochter Jelizah Rose. Anouk had toen al vijf kinderen uit eerdere relaties: Benjahmin Kingsley, Elijah Jeremiah, Phoenix Ray, Jesiah Dox en Sion Jethroe. Het stel is sinds 2020 verloofd, toen ging Anouk op één knie voor haar grote liefde.

Article continues after the ad

De zangeres vroeg presentatrice Eva Jinek of ze naar het concert komt en benadrukte daarbij of ze dan vooral feestelijk gekleed wil komen. 'Want waarschijnlijk ga ik ook trouwen die avond, dus ik zou het wel leuk vinden als je in vol ornaat zou komen', zo zei Anouk tot verrassing van alle gasten.

Megabruiloft

Dominique wil de bruiloft volgens Anouk zo groot mogelijk. 'En ja, groter kan niet. Ik ben natuurlijk twee keer in het geheim getrouwd geweest en wel twee keer publiekelijk gescheiden. Ik dacht: dat ga ik een keer andersom doen en dan hopelijk zonder scheiden.'

Feestelijk gekleed

Anouk heeft goede hoop dat Den Haag akkoord gaat. 'De burgemeester is heel positief', aldus de zangeres, die de bruiloft als intermezzo van haar concert wil doen. Ze hoopt dat alle bezoekers feestelijk gekleed komen. De zangeres vroeg haar vriend al in 2020 ten huwelijk, maar vanwege de coronacrisis werd de bruiloft uitgesteld.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door anouk (@anouk)

Ze zong ook nog een nieuw nummer van haar album Trails of Fails.

The Voice

Anouk kwam daarnaast nog even terug op het #MeToo schandaal van The Voice of Holland, waar ze jarenlang een van de coaches was, maar vrijwel meteen nadat het nieuws naar buiten kwam opstapte omdat ze er niets meer mee te maken wilde hebben.

RTL wilde haar niet vertellen welke mensen zich schuldig zouden hebben gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag. Anouk ging daarom zelf met mensen bellen om er achter te komen. 'Jeroen (Rietbergen, red.) zei meteen: 'ik ben de lul, ik heb het gedaan en voor mij is het klaar'. Ali deed nog een beetje laconiek', aldus de zangeres. 

Volgens Anouk wist Ali zich 'niet meer echt te herinneren waar het over ging' en vertelde hij dat 'het al heel lang geleden was'. 'Er was geen touw aan vast te knopen. Toen voelde ik natuurlijk gelijk al: dit is helemaal niet oké.' Anouk heeft sindsdien geen contact meer gehad met haar voormalige collega-coach in The Voice.

Aangiftes tegen Ali B

Ali B werd door verschillende deelneemsters van The Voice beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Tegen hem liggen twee aangiftes, waarvan in ieder geval een voor verkrachting.

In Jinek vertelde de zangeres dat ze het er nog steeds moeilijk mee heeft. "Al die mannen waar het om gaat mocht ik graag. Het is gewoon klote", aldus de zangeres, die ook de melding toejuicht die Ellen ten Damme bij de politie heeft gedaan over haar ervaringen met Ali B. "Heel goed van Ellen dat ze dit doet."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in