Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat is het geheim van Caroline van der Plas?

Monsterwinst in peiling voor de BBB-partijleider. In deze barre stikstofcrisistijden spelen twee vrouwen een belangrijke rol. De eerste is Christianne van der Wal, de minister van Stikstof en Natuur. En de ander is Caroline van der Plas, medeoprichter en fractievoorzitter van de BoerBurgerBewegin...

Wat is het geheim van Caroline van der Plas?

Monsterwinst in peiling voor de BBB-partijleider.

In deze barre stikstofcrisistijden spelen twee vrouwen een belangrijke rol. De eerste is Christianne van der Wal, de minister van Stikstof en Natuur. En de ander is Caroline van der Plas, medeoprichter en fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB).

De BBB – momenteel 1 zetel in de Tweede Kamer - peilde zondag, slechts een paar dagen na de boerenprotesten in Stroe en het stikstofdebat in Den Haag, 18 zetels in de Tweede Kamer. De partij is daarmee virtueel de tweede grootste partij van Nederland. De potentiële stemmers zijn lang niet allemaal agrariërs, ook veel andere mensen die op het platteland wonen zijn van haar gecharmeerd.

Van der Plas is geen doorgewinterde politica die via de plaatselijke politiek op het Binnenhof terecht kwam. Het is zowel haar zwakte als haar grote kracht. Inhoudelijk is ze geen dossiertijger, aan de andere kant spreken haar nuchterheid en klare taal heel veel mensen aan.

Een woordvoerder heeft ze niet, wie wil weten wat ze ergens van vindt, kan haar op Twitter volgen. Het is misschien ook wel dat rechtstreekse dat haar populariteit verklaart, zeker gezien de hobby van veel Tweede Kamerleden om met ontzettend veel woorden niets te zeggen.

En die duidelijkheid? Díe heeft ze dan weer gemeen met Van der Wal.  

En voor alle duidelijkheid: ze keurt de rellen en vernielingen voor het huis van Van der Wal af. 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in