Ze is in ieder geval niet bij Donald.

Melania Trump was als First Lady al niet de zichtbaarste, maar sinds haar man Donald in januari afzwaaide, lijkt ze van de aardbodem te zijn verdwenen.

Donald is dat niet. Die woont in privévertrekken van zijn resort Mar-a-Lago, waar hij zich rond dinertijd graag laat bejubelen.

Article continues after the ad

Leden betalen een lidmaatschap van 250.000 dollar (de enige ballotage-eis is superfan van Trump zijn) met daar bovenop nog een jaarlijks bedrag. In ruil daarvoor kunne ze er golfen en dineren met de voormalige president.

De inrichting van Mar-a-lago is niet veranderd sinds Donalds eerste vrouw Ivana er rondliep.

Hij gaat pas naar binnen als de meeste andere gasten al aan tafel zijn. Iedereen staat dan op en klapt voor The Donald. Hij brengt het diner door met handen schudden en fans begroeten. Als hij al eet, doet hij dat met zijn gezelschap in een deel van de zaal dat met koorden is afgezet als alternatieve VIP-room. Daar wordt hij bekeken als 'een dierentuindier'.

Drie personen die bekend zijn met de dineroptredens van Trump vertelden CNN dat Melania, als ze erbij is, "glimlacht en zwaait als andere tafelgasten opstaan van hun stoelen om te applaudisseren voor de komst van het voormalig presidentiële echtpaar naar de eetzaal."

Melania wordt echter vrijwel nooit aan tafel gespot. Volgens sommige bronnen woont ze al sinds februari 2020 grotendeels met hun zoon Barron bij haar Sloveense ouders Amelija en Viktor Knavs in de stad Potomac in Maryland.

Journalist Michael Wolff zegt dat ze in ieder geval niet bij haar man woont. Hij schrijft dat in 'Landslide: The Final Days of the Trump Presidency'. Dat is een boek over de laatste dagen van Trumps presidentschap dat de Times voorpubliceert.

Deze foto is van eergisteren, toen ze even in New York was, haar eerste publieke momentje sinds januari. 

Eric Trump, Melania's ouders Viktor en Amalija Knavs en Donald Trump in Mar-a-Lago, 2006

"Vier jaar lang was nooit helemaal duidelijk in hoeverre ze tijd doorbracht in het Witte Huis of in Potomac, waar ze haar ouders had ondergebracht", schrijft Wolff. "Assistenten waren terughoudend in navraag doen of het zich openlijk afvragen. Ook hier, in Mar-a-Lago, is het onduidelijk."

In het begin van Trumps presidentschap haalde Melania het nieuws door niet meteen haar intrek te nemen in het Witte Huis. Ze bleef met Barron in New York, tot hij het schooljaar had afgerond, een beslissing die naar verluidt zo’n 27 miljoen dollar aan beveiliging heeft gekost. Barron was deze week bij haar in New York en is behoorlijk de hoogte ingeschoten. 

Officieel heeft Melania Trump tegenwoordig haar eigen 'kantoor' van waaruit ze zich zou inzetten voor goede doelen, maar na haar vertrek uit het Witte Huis is ze uit de schijnwerpers gebleven. “Ze is helemaal niet aanwezig op Mar-a-Lago. Ze begeeft zich niet onder mensen en heeft zelden contact met het personeel van haar man," zei een insider in april al tegen CNN. Eens een sfinx, altijd een sfinx! 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in