Arts en feministe Aletta Jacobs in 1907 #schatplichtig
Arts en feministe Aletta Jacobs in 1907 #schatplichtig

Vijf wandelingen gewijd aan Nederlandse powervrouwen.

Ben je op zoek naar een mooie wandeling met het thema powervrouwen als insteek? Voor Internationale Vrouwendag zijn er vijf wandelingen gemaakt langs plekken waar vrouwen hebben gewoond die belangrijk zijn geweest voor de emancipatie en de Nederlandse geschiedenis.

Zo loop je in Amsterdam in ongeveer een uur (5 km) langs plekken die veel hebben betekend voor vrouwen van Annie M.G. Schmidt tot Aletta Jacobs en het limoenenvrouwtje.

Article continues after the ad

In Groningen heb je de stadswandeling van de Rijksuniversiteit, waarbij je langs negen locaties in de voetsporen treedt van de eerste vrouwen die daar studeerden: wederom Aletta Jacobs als leading lady.

Verder zijn er wandelingen rond de powervrouwen van Leeuwarden en Steenwijk, plus nog een Elfstedentocht rond Friese vrouwen, die je per motor of auto aflegt. Alleen de wandeling in Groningen is gratis te downloaden, voor de andere betaal je een bedragje in ruil voor een link met de route en uitleg.

Foto (c) Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in