© KRO-NCRV
© KRO-NCRV

Wie is de powervrouw die zijn hart heeft gestolen?

Na het verlies van zijn vrouw Alexandra, waar hij 60 jaar mee getrouwd was, heeft Jan Terlouw nieuw geluk gevonden bij Annette Mul.

In College Tour sprak ze over hun klik: "Vanaf de ontmoeting met Jan denk ik dat de mens geen vrijheid van keuze heeft als het om de liefde gaat. Die was overspoelend en dat is die elke dag."

"Ik hoorde via een collega: ‘Joh, Jan Terlouw heeft je genoemd in een lezing’. Ik was zo vereerd," zei Mul. "Via de mailwisseling begint het met ‘geachte’, dan ‘beste’ en dan ‘lieve’ en dan ‘liefs’.

Article continues after the ad

'Een bijna puberale verliefdheid, alsof je 16 of 18 bent'

"Ik bespeurde bij mezelf en ook bij Jan zelfs een bijna puberale verliefdheid, alsof je 16 of 18 bent." Jan sprak ook even over haar: "Ik heb weer een fijne nieuwe partner en daar geniet ik van. Dat is een bonus."

Over het leeftijdsverschil (hij is 89, zijn 62) zegt ze: "Het leeftijdsverschil kunnen we natuurlijk niet ontkennen”, aldus Mul. "Ik weet zeker dat Jan zich in het begin erg verantwoordelijk heeft gevoeld voor mij, van ‘dat kan ik niet vragen en dat mag ik niet vragen’. In mijn gevoel is het er niet. Als we samen zijn, is het gewoon Jan en Annette."

Wie is Annette Mul?

Mul is coach, therapeut, docent en spreker en bekend als de aanjager van de opleiding Ubuntu, leiderschap en burgerschap aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. In het kader van deze opleiding begeleidt ze ook studiereizen naar Zuid-Afrika.

Annette en Jan wonen inmiddels samen op het platteland in Gelderland. Ubuntu kun je zien als 'een onuitputtelijke bron van medemenselijkheid'. "Ik omschrijf ubuntu als 'Ik ben omdat wij zijn'," zegt ze "Als ik dat zeg, merk ik vaak dat mensen het heel confronterend vinden. Want wat betekent het precies? Dat we onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en dat alles wat ik doe of nalaat, onvermijdelijk altijd impact heeft op jou, en jij weer op mij."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in