Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Verdrietig nieuws: topmodel Stella Tennant overleden

'Ze was een geweldige vrouw en een inspiratie voor ons allen.' Een schok voor zowel de modewereld als de Britse society: topmodel Stella Tennant is onverwacht overleden, enkele dagen na haar 50ste verjaardag. De politie meldt dat er geen sprake is van verdachte omstandigheden. Haar familie prijst...

Verdrietig nieuws: topmodel Stella Tennant overleden

'Ze was een geweldige vrouw en een inspiratie voor ons allen.'

Een schok voor zowel de modewereld als de Britse society: topmodel Stella Tennant is onverwacht overleden, enkele dagen na haar 50ste verjaardag.

De politie meldt dat er geen sprake is van verdachte omstandigheden. Haar familie prijst haar als "een geweldige vrouw en een inspiratie voor ons allemaal."

Het Schotse model was jaren de muze van Karl Lagerfeld (hij vond dat ze een beetje op Coco leek)...

...en maakte vooral begin jaren negentig furore met haar punky, androgyne uitstraling.

In januari liep ze nog in de Valentinoshow tijdens Fashion Week.

Als kleindochter van de 11de hertog van Devonshire, Andrew Cavendish en Deborah Mitford, behoorde ze niet alleen tot de modewereld, maar ook tot de high society.

Ze is onverwacht overleden, vijf dagen na haar vijftigste verjaardag. Tennant was 21 jaar getrouwd met Franse fotograaf (later osteopaat) David Lasnet met wie ze vier kinderen kreeg: Marcel (1998), Cecily (2001, Jasmine (2002) en Iris (2005). Het stel ging in augustus 2020 uit elkaar.