Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Verdrietig nieuws: actrice Helen McCrory (52) overleden

Ze werd bekend door Peaky Blinders en Harry Potter. Britse actrice Helen McCrory is op 52-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft haar man, acteur Damian Lewis, bekendgemaakt op Twitter. pic.twitter.com/gSx8ib9PY9 — Damian Lewis (@lewis_damian) April 16, 2021 "Diepbedroefd...

Verdrietig nieuws: actrice Helen McCrory (52) overleden

Ze werd bekend door Peaky Blinders en Harry Potter.

Britse actrice Helen McCrory is op 52-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft haar man, acteur Damian Lewis, bekendgemaakt op Twitter.

"Diepbedroefd laat ik weten dat na een heldhaftig gevecht met kanker, de mooie en geweldige vrouw die Helen McCrory is, vredig is overleden. Thuis, omringd door liefde van vrienden en familie", schrijft Lewis.

McCrory speelde sinds 1993 in tientallen films en series. Een van haar bekendste recente rollen was die van hoofd van een misdaadfamilie Polly Gray in de hitserie Peaky Blinders.

Een andere bekende rol was die van Narcissa Malfoy in de drie laatste Harry Potter-films. Verder speelde ze (bij)rollen in films als Skyfall, Frankenstein en The Queen en series als Penny Dreadful, Fearless en Roadkill.

In 2017 kreeg ze een koninklijke onderscheiding voor haar werk toen ze werd benoemd tot officier in de Orde van het Britse Rijk (OBE).

In 2007 trouwde ze met Homeland-acteur Damian Lewis. Samen kregen ze twee kinderen.

Online stromen de condoleances binnen, Helen was geliefd onder collega's en zette zich vaak in voor goede doelen. 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in