Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Veel kritiek op uitspraak John de Mol

Bekende én onbekende vrouwen spreken zich uit. "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op de nogal kille uitspraken van John de Mol. Boodschap John de Mol aan slachtoffers: “Als je niet meldt wat je is overkomen, ben ji...

Veel kritiek op uitspraak John de Mol

Bekende én onbekende vrouwen spreken zich uit.

"Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op de nogal kille uitspraken van John de Mol.

De groep vrouwen laat in de krant weten dat ze verdrietig zijn over zijn reactie in de YouTube-uitzending van BOOS over misstanden bij The Voice. "Met het schaamrood op de kaken hebben we aangehoord wat de reactie was van John de Mol."

'Vrouwen hebben kennelijk een soort schaamte. Ik weet niet wat het is'

"Het is wel een breder probleem dat vrouwen niet snel melding maken van dit soort zaken dan alleen bij de Voice", zei De Mol in zijn reactie. "Vrouwen hebben kennelijk een soort schaamte. Ik weet niet wat het is. Ik wil me er graag in verdiepen."

Teleurstellend, reageert de groep vrouwen in het AD op zijn weerwoord. Het zegt volgens hen veel over de cultuurverandering die nodig is in het bedrijf. "Het gedrag van vrouwen is niet het probleem. En ook niet de oplossing."

Het is vrij onthutsend dat De Mol dit zei als reactie op een uitzending over grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik.

Hij legt de verantwoordelijkheid bij de vrouwen – toch een soort victim blaming – terwijl er natuurlijk gewoon een veilige werkcultuur moet zijn waarin mannen (en vrouwen) het wel uit hun hoofd laten om ongepast gedrag te vertonen. De les is niet achteraf reageren, maar pro-actief omgangsregels bepalen.