Zo benieuwd hoe ver ze zal komen!

In Celebrity Apprentice gaan tien bekende Nederlanders de strijd aan om te laten zien dat zij de beste zakenman of -vrouw zijn. Het is een spin-off van The Apprentice.

In dit programma, dat 14 seizoenen lang door Donald Trump werd gepresenteerd, streden de deelnemers voor een baan binnen het imperium van Trump. In de Celebrity-variant gaan de deelnemers niet voor een baan, maar proberen de bekende Nederlanders door middel van opdrachten zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel naar keuze. 

'Ik kom echt uit een ondernemersnest, aanpakken en gaan'

"Ik ben goed in beleggen, je hebt als ondernemer geen pensioen," zegt Catherine in de Telegraaf. "Dat moet je zelf onderbrengen. Ik beleg al sinds mijn twaalfde, toen gaf mijn vader me mijn eerste aandeel op de beurs. Dat was destijds echt nog zo’n stuk papier. Dat bedrijf bestaat niet meer, maar omdat ik het zo lang doe voel ik goed aan wanneer er iets mis gaat en kan ik op tijd verkopen. Mijn vader geloofde ook erg in de aandelenmarkt. Hij vond mij heel zakelijk en had graag gewild dat ik zijn bedrijf over had genomen. Ik kom echt uit een ondernemersnest, aanpakken en gaan. Ik ben zelf ook al vanaf 1989 ondernemer. Ik werk niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk vind. Ga door zolang ik kan."

Article continues after the ad

Dragons' Den

De Nederlandse versie van het programma wordt gepresenteerd door de Rotterdamse selfmade miljonair Michel Perridon, die bekend is van het programma Dragons’ Den. Hij wordt geassisteerd door de tweelingzusjes Julie en Marie Reinders, die groot zijn geworden met hun eigen kledingmerk. Aan het eind van iedere aflevering ‘ontslaan’ Michel, Julie en Marie één van de deelnemers. Die persoon moet het programma verlaten. 

Deelnemers

De bekende Nederlanders die in het eerste seizoen de uitdaging aangaan, zijn presentatrice Anouk Hoogendijk, rapper Bizzey, tv-maker en schrijfster Catherine Keyl, oud-politicus Henk Krol, YouTuber Jessie Maya, hoofdredacteur van Vorsten Justine Marcella, tv-persoonlijkheid Maxim Hartman, realityster Michella Kox, hygiëne-expert Rob Geus en rapper Sjaak. 

Vanaf 8 april is er iedere week een aflevering van Celebrity Apprentice te zien op streamingdienst Videoland. 

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in