Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Topmodel Linda Evangelista (56): 'Ik ben voorgoed misvormd'

Hoe een cosmetische ingreep haar diepe ellende bezorgde. Linda Evangelista behoorde samen met onder andere Naomi Campbell en Claudia Schiffer tot de Magnificent Seven, de supermodellen die in de jaren negentig alom vertegenwoordigd waren en naast het modellenwerk ook zelf een succesvol merk werde...

Topmodel Linda Evangelista (56): 'Ik ben voorgoed misvormd'

Hoe een cosmetische ingreep haar diepe ellende bezorgde.

Linda Evangelista behoorde samen met onder andere Naomi Campbell en Claudia Schiffer tot de Magnificent Seven, de supermodellen die in de jaren negentig alom vertegenwoordigd waren en naast het modellenwerk ook zelf een succesvol merk werden.

Met de opmerking 'Voor minder dan 10.000 dollar kom ik mijn bed niet uit,' maakte ze in 1990 duidelijk over gezond zelfvertrouwen te beschikken.

Naomi en Claudia werken nog altijd, Linda (hier in 2016 en nog redelijk zichzelf), is uit beeld verdwenen en dat blijkt om een vervelende reden te zijn. Ze ontwikkelde paradoxicale adipose hyperplasie (PAH) na een CoolSculpting behandeling.

Die moet vetcellen verminderen, maar een zeer zeldzame bijwerking is dat de vetcellen zich juist vermeerderen. Dit komt voor in 0.0051% van de 1.5 miljoen CoolSculpting procedures wereldwijd. "Ik ben voorgoed misvormd," zegt Evangelista. "Zelfs na twee pijnlijke en onsuccesvolle hersteloperaties. Ik ben, zoals de media het omschrijven, 'onherkenbaar'.