'Het maakt me niet meer gelukkig.'

Het zou zomaar kunnen dat Tjitske Reidinga in comedyserie De K van Karlijn voor het laatst te zien is als actrice. Ze zegt dat acteren haar niet langer gelukkig maakt.

"Ik weet niet of ik nog wel zoveel zin heb om voor de camera of op het toneel te staan als iemand anders," zegt ze in Linda. "Ik moet het idee van iemand anders vormgeven door te spelen en dat is mooi werk, maar soms ook lastig, omdat ik het zelf heel anders zou doen.

Article continues after the ad

Naar eigen zeggen ontdekte Tjitske, weergaloos als Claire in Gooische Vrouwen en bekend van prachtrollen in films en op het toneel, dat ze tijdens de lockdown dat ze er niet zoveel zin meer in heeft. "Het zal ook met ouder worden te maken hebben, maar ik wil vanaf nu doen wat ik zélf wil," aldus Tjitske.

Ze gaf al eerder aan in een gesprek met Gijs Groenteman (in de podcast Met Groenteman in de kast) dat toneel geen primaire levensbehoefte van haar is.

Reidinga voelde zich tijdens de coronacrisis dan ook heel schuldig dat zij geen enkele drang had om de barricaden op te gaan om de kunstsector te verdedigen.

"Ik dacht de hele tijd: ik met nu voor mijn vak gaan staan", vertelt Reidinga. "Maar volgens mij zijn er op dit moment echt wel belangrijker dingen aan de hand. Ik had helemaal geen grote gedachten over kunst. Ik dacht vooral: laten we eerst maar zorgen dat het virus overgaat en dat zo min mogelijk mensen besmet raken. Natúúrlijk moet je niet in een volle zaal gaan zitten als je niet wilt dat meer mensen worden besmet."

Foto's © DPG Media / Nouveau 2020

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in