'Ik ben mijn leven lang voor mijn hobby betaald.'

In een radio-uitzending van vier uur neemt Tineke de Nooij (80) vandaag na zestig jaar (!) afscheid van de mediawereld.

Er is veel aandacht voor haar grande finale: de allerlaatste uitzending van TinekeShow (zaterdag 29 januari, NPO Radio 5, vanaf 12.00 uur) wordt live uitgezonden vanuit Beeld en Geluid. "En dat terwijl ik vorige week nog chagrijnig was," zegt ze in de Telegraaf. "Na twee maanden Zuid-Afrika kwam ik terug in een grauw, grijs land dat wéér in een lockdown zat."

Article continues after the ad

Zes decennia was Tineke een vertrouwde verschijning op radio en tv. Begonnen op het piratenschip van Veronica, eindigend met haar radioshow voor Omroep MAX.

Enkele maanden geleden was daar Het Moment: zij bedacht dat het tijd was om meer van de wereld te zien. "Ik wilde meteen ontslag nemen, maar volgens mijn collega’s kon ik dat niet maken. ’Ga eerst met vakantie en dan gaan we je vertrek groots aanpakken’.

Speciale gasten zullen aanschuiven, er is live muziek van diverse artiesten en collega Erik de Zwart en opvolgster Angela Groothuizen zijn aanwezig. Tineke wil gaan reizen en kijkt tevreden terug op haar carrière: "Ik ben mijn hele leven voor mijn hobby betaald."

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in