Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Synchroonzwemster Anita Alvarez gered door coach

Het publiek keek ontzet toe toen ze naar de bodem zonk. Spannende momenten in Boedapest waar synchroonzwemster Anita Alvarez (25) tijdens haar oefening bij de WK zwemmen in Boedapest buiten bewustzijn raakte. De Amerikaanse moest door haar coach Andrea Fuentes uit het water gehaald worden. Het pu...

Synchroonzwemster Anita Alvarez gered door coach

Het publiek keek ontzet toe toen ze naar de bodem zonk.

Spannende momenten in Boedapest waar synchroonzwemster Anita Alvarez (25) tijdens haar oefening bij de WK zwemmen in Boedapest buiten bewustzijn raakte.

De Amerikaanse moest door haar coach Andrea Fuentes uit het water gehaald worden. Het publiek keek ontzet toe toen ze opeens   naar de bodem zonk. Haar Spaanse coach Fuentes, zelf in het verleden een succesvol synchroonzwemster, aarzelde geen moment en sprong haar pupil achterna.

"Ik moest het wel doen, omdat van de organisatie niemand aanstalten maakte", zei Fuentes tegen Marca. "Ik was bang omdat ik zag dat ze niet ademde, maar nu gaat het gelukkig heel goed met haar."

Alvarez werd naar de kant gehaald en ontving direct medische hulp. Ze lijkt niets aan het penibele voorval overgehouden te hebben, maar moet de komende dagen nog testen ondergaan om de oorzaak van het flauwvallen te achterhalen.

Fuentes maakt zich geen zorgen. Ze benadrukt dat het in andere sporten wel vaker gebeurt dat atleten flauwvallen. "We kennen de beelden uit de marathon en het wielrennen. Onze sport is niet veel anders. Ook in het zwembad gaan we soms over onze limiet."

Alvarez deed twee keer mee aan de Olympische Spelen. Vorig jaar werd ze nog verkozen tot beste synchroomzwemster van de Verenigde Staten.

Foto's (c) ANP, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in