Horen wij daar weer een glazen plafond aan diggelen vallen?

Sylvia van Es wordt per 1 juli president van Philips Nederland. Ze neemt de functie over van Hans de Jong die na een meer dan 35-jarige carrière bij Philips met pensioen gaat. 

Van Es is op dit moment als Senior Vice President Philips Legal verantwoordelijk voor juridische ondersteuning van alle Philips-activiteiten wereldwijd. Ze is tevens Chief Privacy Officer van Philips. 

In haar nieuwe functie zal Van Es onder meer Philips in Nederland vertegenwoordigen op nationaal, regionaal en lokaal niveau, naar overheden, werkgeversorganisaties en in diverse samenwerkingsverbanden. Ze wordt betrokken bij nationale en regionale beleidsthema’s op het gebied van innovatie en gezondheidstechnologie en ze zal het bedrijf vertegenwoordigen naar de medezeggenschapsorganen.

Article continues after the ad

"Hans heeft tijdens zijn lange internationale carrière in diverse functies een belangrijke bijdrage aan Philips geleverd", aldus topman Frans van Houten. ,,We zijn hem zeer dankbaar voor zijn inzet en rol tijdens de afgelopen tien jaar in Nederland bij de transformatie van Philips. Ik ben blij dat we met Sylvia een sterke opvolger hebben met een brede ervaring binnen Philips en de benodigde expertise om deze belangrijke positie in Nederland in te vullen."

In een verklaring op social media schrijft Van Es: 'Ik kijk ernaar uit om in deze nieuwe rol te starten en voort te bouwen op het goede werk dat Hans de afgelopen 10 jaar heeft neergezet.'

Tijdens haar carrière binnen Philips heeft Van Es in diverse rollen leiderschapservaring opgedaan en brede kennis van Philips business activiteiten wereldwijd ontwikkeld. In haar huidige rol heeft ze veel ervaring met actuele onderwerpen, zoals digitalisering, cybersecurity en data.

Foto (c) Philips

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in