Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Susan Smit & De Wijsheid van de Heks

Doe je voordeel met haar kennis van deze powervrouwen! Susan Smit sprak eerder al in Nouveau haar waardering uit voor heksen. "Het woord ‘heks’ heeft voor mij altijd een stoutmoedige bijklank gehad," zegt ze. "Het ademt onafhankelijkheid, kracht, vrijheid. Iets rondom dat woord bruist van avontuu...

Susan Smit & De Wijsheid van de Heks

Doe je voordeel met haar kennis van deze powervrouwen!

Susan Smit sprak eerder al in Nouveau haar waardering uit voor heksen. "Het woord ‘heks’ heeft voor mij altijd een stoutmoedige bijklank gehad," zegt ze. "Het ademt onafhankelijkheid, kracht, vrijheid. Iets rondom dat woord bruist van avontuur."

'Goed beschouwd waren heksen de eerste feministen'

"De heks belichaamt een vrouw die bevrijd is van alle overheersing en beperking. Van oudsher is zij de vrouw met iets te vrije (seksuele) opvattingen binnen de kerkelijke gemeen­schap, ongebonden en met kennis van de natuur. Zij is de vrouw die het systeem trot­seert of ervoor kiest zich er afzijdig van te houden en haar eigen weg te gaan. Goed beschouwd waren ze de eerste feministen."

'De levensfilosofie van hekserij is bedoeld om het wilde in jezelf wakker te schudden'

Smit, inmiddels al ruim twintig jaar op het pad van de heks, deelt in haar nieuwe boek De Wijsheid van de Heks wat ze zelf allemaal heeft geleerd op haar persoonlijke ontwikkelingsreis. Ze vertelt je alles wat ze weet over de natuurwetten en levensbeschouwing van de oude religie en reikt je middelen aan voor groei. "De levensfilosofie van hekserij is niet bedoeld als 'zelfverbeteringstraject'," zegt ze, "maar om het wilde in jezelf wakker te schudden."