'De zee van beschikbare mannen is nu een poeltje.'

Het valt niet mee om als single vijftiger een nieuwe partner te vinden. Gillian Anderson getuigde daar eerder al van: zij nam haar ex, die haar had bedrogen, bij gebrek aan iets beters, weer in genade aan.

Reden: "Het is zo moeilijk om te daten als je eind veertig, begin vijftig bent," zegt Gillian. "De keuze is klein en smerig en ik durf er iets om te verwedden dat het nog erger is onder rijke, beroemde mensen."

Article continues after the ad

Paulina Porizkova bevestigt dit statement. Ze was 33 jaar samen met The Cars frontman Ric Ocasek, met wie ze twee zonen heeft. Deze foto met Jonathan en Olivier is eerder dit jaar gemaakt. Ondanks de scheiding zorgde ze voor hem na operaties (als dank schrapte hij haar uit zijn testament 🙄 ) en ze was ook degene die hem thuis dood aantrof toen hij in 2019 aan complicaties overleed.

Eerder dit jaar had ze een korte relatie met regisseur en schrijver Aaron Sorkin, maar dat liep op niets uit.  

Sindsdien is ze aan het daten, zonder veel succes. "Je krijgt advies," zegt ze op Instagram. "Alles van 'je hebt geen man nodig, begin een hobby, koop een kat' tot 'Ga naar feesten, bel iemand waar je interesse in hebt gewoon op' (want dat wil zo iemand echt?) en kies een andere datingapp'.

'De meeste mannen van mijn leeftijd zoeken vrouwen die tien, twintig jaar jonger zijn'

Dan komt ze met een herkenbare waarheid: "Dating als vijftiger, zelfs als je als aantrekkelijk wordt gezien, is heel anders dan daten als je jonger bent. Om te beginnen is de zee van beschikbare mannen nu een poeltje. Degenen die van mijn leeftijd zijn en al een hele tijd single zijn, zijn dat niet zonder heel goede redenen. En de meeste mannen van mijn leeftijd zoeken vrouwen die tien, twintig jaar jonger zijn. Wist je dat de meest gezochte leeftijd op dating apps 50 is voor een man en 18 voor een vrouw?!'

In een latere post stelt ze zich heel kwetsbaar op: "Ik weet dat jullie liever blije berichten zien, graag zien dat mensen zich herpakken, zich afkloppen en weer op het paard klimmen met een lach die duidelijk moet maken dat de val hen alleen maar een sterker en beter mens heeft gemaakt. Maar. Niet elke dag is een happy day als je ergens van moet herstellen. Vertrouwen na te zijn bedrogen lijkt even vergezocht als in de ruimte te worden gelanceerd. Correctie. Ik zie mezelf op dit moment nog eerder de ruimte ingaan."

"Als je bedrogen bent,  als je iets beloofd is waarna die belofte eenzijdig wordt gebroken, dan overvalt je dat. Je vertrouwde iemand waar je van hield en nu is alle liefde verdacht. (…) je vindt me nu in een spreekwoordelijke kast, waar ik laag na laag als bescherming aantrek 🤣 en voor wie een huilende selfie als het toppunt van narcisme ziet – ik ben het daar roerend mee eens!"

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in