De krasse knarren waren de absolute winnaars van het beroemde festival.

Het muziekfestival van Glastonbury is al sinds 1970 een fenomeen en onderscheidt zich vooral door idealisme: de winst wordt aan goede doelen geschonken. Het staat ook bekend om de brede programmering. Waar de meeste festivals mikken op een bepaald genre, staan op Glastonbury zowel snoeiharde rockbands als Kylie Minogue.

De grote klapper van de afgelopen dagen was Paul McCartney die historie schreef als oudste headliner van het festival ooit. Hij sloot de zaterdag af op het hoofdterrein, de Pyramid Stage, en speelde 38 nummers voor 100.000 man…

Article continues after the ad

…compleet met kippenvelmoment tijdens een virtueel duet...

...met zijn overleden Beatlescollega John Lennon. Aan het eind van zijn ruim 2,5 uur durende show kreeg McCartney gezelschap van twee andere grote namen: Dave Grohl van de Foo Fighters en Bruce Springsteen. Grohl speelde en zong mee met Beatles-klassieker I Saw Her Standing There en McCartney's solo-hit Band on the Run.

Op de laatste dag van het festival speelde ook Diana Ross het publiek plat. Glastonbury werd afgesloten door rapper Kendrick Lamar, maar het zou ook Diana zijn gegund: ze maakte van haar set in ieder geval een feestje.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in