En we hebben nóg een vegan recept voor je.

Van 7 tot en met 13 maart is het de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel. Ter inspiratie vind je deze week op Nouveau.nl elke dag een of meerdere recepten zonder die twee ingrediënten, om aan te tonen dat je ook zo superlekker kunt eten. Zoals deze...

Hartige pancakes met pulled oats en avocado

(c) Gold & Green 

Article continues after the ad

Begin jij de dag graag goed met een lekker en voedzaam ontbijt? Dan moet je deze hartige pancakes met heerlijke toppings zeker eens proberen – ook heel geschikt als brunch!

Ingrediënten voor 2 personen

voor de pancakes:

  • ½ banaan of 4 el suikervrije appelmoes
  • ½ tl vanille-extract
  • 120 gram havermeel
  • 150 ml amandeldrink
  • 1 tl bakpoeder
  • kokosolie, om in te bakken

voor de Pulled Oats:

  • 100 gram Pulled Oats® Naturel
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie

voor de topping: 

  • ½ avocado
  • ½ limoen, het sap
  • 4 el plantaardige variatie op kwark
  • lente-ui, fijngesneden
  • rode peper, fijngesneden
  • handje koriander
  • ½ tl knoflookpoeder
  • zout en peper
  • ahornsiroop (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de pancakes in een kom en laat dit 5 minuten staan. Verhit kokosolie in een koekenpan en bak de pancakes, gebruik 2 eetlepels beslag per pancake.
  2. Verhit olijfolie in een andere pan en bak de Pulled Oats krokant.
  3. Voeg paprikapoeder en zout en peper aan de Pulled Oats toe en bak kort mee.
  4. Prak de avocado fijn, voeg sap van de halve limoen en het knoflookpoeder toe, breng het op smaak met zout en peper en meng goed.
  5. Hak de koriander fijn, voeg toe aan de plantaardige variatie op kwark, breng het op smaak met zout en peper en meng goed.
  6. Stapel de pancakes op elkaar en top af met de geprakte avocado, Pulled Oats en frisse plantaardige variatie op kwark. Garneer met de fijngesneden lente-ui, rode peper en eventueel ahornsiroop.

Nog eentje? Lekker! 

Spaghetti met aubergine en Italiaanse kruidensaus

Wie is er geen liefhebber van de Italiaanse keuken? Met dit gemakkelijke recept voor pasta met kruidensaus zit je in een handomdraai te genieten aan tafel. Lekker met chilivlokken en balsamico azijn.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 verpakking Basis voor Italiaanse Kruidensaus
  • 1 grote rode paprika
  • 400 g Provençaalse wokgroenten
  • 300 g Honig Spaghetti Original
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 eetl. verse basilicum                                    
  • 500 ml water
  • Eigen draai:
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 el balsamicoazijn

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking ervan is aangegeven.
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak de wokgroenten en de in stukjes gesneden paprika ca. 2 tot 3 minuten. Voeg daarna de gehalveerde cherrytomaatjes toe.
  3. Voeg 500 ml water en Honig basis voor Italiaanse Kruidensaus toe. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  4. Laat de saus onder af en toe roeren ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Serveer de saus over de spaghetti en garneer het gerecht met de geraspte kaas en verse basilicum.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in