Grandinfluencer Magda Llohis de Gutierrez
Grandinfluencer Magda Llohis de Gutierrez

Hoe Style Has No Age wil je het hebben?

Lichtpuntje in coronatijden: veel mensen die eerder niets met facetimen en zoomen hadden, hebben deze functies ontdekt en maken er dankbaar gebruik van. Niet alleen om op een veilige manier dierbaren te kunnen zien, maar ook om zelf zichtbaarder te worden.

En in een tijd waarin alles draait om diversiteit, is het een welkome aanvulling om ook deze sassy zestigplusser op je tijdlijn te zien verschijnen, in plaats van de zoveelste gephotoshopte millennial. Een selectie:

Willy und Frauchen is het account van Roswitha, een en al bloot been, leren broek en funky schoenen. Voor wie het Duits machtig is, haar bijschriften zijn vaak ook nog erg geestig.

Article continues after the ad

Helen 'Baddiewinkle' Winkle (92) heeft nog nooit iets felgekleurds gezien dat haar niet beviel en is dol op haar barbieroze cabrio. Niet alles is even euh... subtiel...

...maar ze heeft zo ontzettend veel lol dat je haar vanzelf vergeeft dat ze roze lipstick als oogschaduw gebruikt. 'Stealing your man since 1928!' is Helens slogan. 

Professor Lyn Slater is de vrouw achter de edgy looks van Accidental Icon.

De lockdowns dwingen haar meer vanuit huis te werken, wat haar outfits wat minder experimenteel maakt. Ze moedigt haar volgers aan er toch even wat van te maken, ook al ligt het openbare leven plat. 

Advanced Style is het account van Ari Seth Cohen, chroniqueur van de Senior Set...

...waarin hij zowel chique dames...

... als gevorderde paradijsvogels een platform geeft. 

Linda and Winks is het account van journalist en ondernemer Linda Rodin en haar poedel.

Haar looks zijn cool en wat minder grotesk als die van Baddiewinkle.

Wel is ze een lichtend voorbeeld van wat een denim shirt met grijs haar kan doen.

Reislustige sieradenontwerper, activist en boho babe Sarah Jane Adams (65) gebruikt #mywrinklesaremystripes als haar strijdkreet en is een voorstander van de instelling 'Be bold and old'.

Veel inspiratie met kleur en prints...

...lang grijs haar als kroon...

... 'leergierig en nieuwsgierig' als het geheim van haar energieke uitstraling.

"Leeftijd is een illusie," zegt Spaanse Magda Llohis de Gutierrez (78), tenslotte. "Mensen noemen me een fashionista. Ik noem mezelf een kunstenaar."

Magda is een groot liefhebber van Frida Kahlo en draagt vaak sieraden die aan de kunstenares doen denken. Dus, zeven keer sassy & senior, wat vind je ervan?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in