Over filmen tijdens een pandemie en pokeren met vriendinnen.

Je herkent haar van Big ("Schoudervullingen als een linebacker")  met Tom Hanks, maar ook van recenter werk als Sharp Objects, This Is Us, Truth Be Told en The Moodys. Actrice Elizabeth Perkins (60) is lekker bezig, hoewel de pandemie erin hakt.

"Als moeder van vier kinderen tussen de 28 en 32 vind ik het een moeilijke tijd," zegt ze in New Beauty. "Zij hebben niet de baankansen die mijn man en ik op die leeftijd hadden. Ze wonen weer thuis, we betalen weer hun rekeningen, ik maak me zorgen over hun kansen en hun ontwikkeling."

Article continues after the ad

Tegelijk is ze dankbaar dat ze zelf nog werk heeft. "We filmen in Montreal en komen nergens anders dan in ons appartement en op de set. Twee weken quarantaine. Alle boodschappen worden bezorgd, we dragen mondkapjes en face shields, alles wordt voortdurend schoongemaakt – de dagen duren lang. Maar tegelijk was ik zo blij om er te zijn, om werk te hebben en iets leuk voor andere te kunnen maken dat een beetje afleiding biedt."

Elizabeth met Tom Hanks in Big, 1988

Hoe is het om als het meisje van Big nu zestig te zijn? "Ik dacht dat het me niets zou doen, tot ik zestig werd. Toen ik jonger was, dacht ik: 'Mijn ouders zijn zestig, dat is oud.'" Ze heeft haar leeftijd volledig omarmd: "Om eerlijk te zijn kan het me niets meer schelen wat anderen van me denken. Ik ga letterlijk de deur uit zonder make-up, met een zonnebril aan in kleren die eigenlijk een pyjama zijn. Die vrijheid ervaar je als je ouder wordt. Ik vind dat geweldig. Het is niets om tegenop te zien."

Waar kijkt ze het meest naar uit, post-pandemie? "Vrijdagavond pokeravond, met mijn vriendinnen. Dat doen we al zo'n vijftien jaar. We zijn met zijn vijven, we moeten allemaal eerst gevaccineerd zijn voor we weer bij elkaar kunnen komen. Het gaat er tuig aan toen, we zetten wel tien hele dollars in. Het is iets wat we allemaal ontzettend missen. We zijn allemaal zestigers, er is wat te eten, er is wat te drinken, er valt wel eens een krachtterm. Dat is wat ik het meest heb gemist, met mijn vriendinnen bij elkaar komen."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in