Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Elizabeth Perkins (60): 'Ouder worden biedt je zoveel vrijheid'

Over filmen tijdens een pandemie en pokeren met vriendinnen. Je herkent haar van Big ("Schoudervullingen als een linebacker")  met Tom Hanks, maar ook van recenter werk als Sharp Objects, This Is Us, Truth Be Told en The Moodys. Actrice Elizabeth Perkins (60) is lekker bezig, hoewel de pandemie e...

Elizabeth Perkins (60): 'Ouder worden biedt je zoveel vrijheid'

Over filmen tijdens een pandemie en pokeren met vriendinnen.

Je herkent haar van Big ("Schoudervullingen als een linebacker")  met Tom Hanks, maar ook van recenter werk als Sharp Objects, This Is Us, Truth Be Told en The Moodys. Actrice Elizabeth Perkins (60) is lekker bezig, hoewel de pandemie erin hakt.

"Als moeder van vier kinderen tussen de 28 en 32 vind ik het een moeilijke tijd," zegt ze in New Beauty. "Zij hebben niet de baankansen die mijn man en ik op die leeftijd hadden. Ze wonen weer thuis, we betalen weer hun rekeningen, ik maak me zorgen over hun kansen en hun ontwikkeling."

Tegelijk is ze dankbaar dat ze zelf nog werk heeft. "We filmen in Montreal en komen nergens anders dan in ons appartement en op de set. Twee weken quarantaine. Alle boodschappen worden bezorgd, we dragen mondkapjes en face shields, alles wordt voortdurend schoongemaakt – de dagen duren lang. Maar tegelijk was ik zo blij om er te zijn, om werk te hebben en iets leuk voor andere te kunnen maken dat een beetje afleiding biedt."

Elizabeth met Tom Hanks in Big, 1988

Hoe is het om als het meisje van Big nu zestig te zijn? "Ik dacht dat het me niets zou doen, tot ik zestig werd. Toen ik jonger was, dacht ik: 'Mijn ouders zijn zestig, dat is oud.'" Ze heeft haar leeftijd volledig omarmd: "Om eerlijk te zijn kan het me niets meer schelen wat anderen van me denken. Ik ga letterlijk de deur uit zonder make-up, met een zonnebril aan in kleren die eigenlijk een pyjama zijn. Die vrijheid ervaar je als je ouder wordt. Ik vind dat geweldig. Het is niets om tegenop te zien."