Je bent een fashionicoon of je bent het niet.

Hoe bespaar je heel veel geld voor een 'ambassadeur' uit en lever je toch een bijzondere campagne af? Donatella Versace (66) besloot zelf model te staan voor de nieuwe S/S 2022 collectie, waarin ze poseert als 'moeder' van modellenzussen Bella en Gigi Hadid.

Ze is close met de Hadid'jes (hier met Bella in 2016)...

Article continues after the ad

...met wie ze al jaren samenwerkt. Rechts Gigi.  

Heur beroemde hoogblonde haar heeft alle vibes van het Medusalogo van Versace. "Familie is zo belangrijk voor me," aldus Donatella. "Daarom wilde ik dat deze beelden zouden draaien om sisterhood."  

Versace - in het dagelijks leven uit te tekenen in zwart - staat aan het hoofd van het label sinds 1997 en bouwde het merk uit tot een echt lifestylelabel, waar iedereen van Madonna...

...tot Lady Gaga mee wegloopt. Zonder slag of stoot ging het niet: Donatella was 18 jaar verslaafd aan cocaïne en is een workaholic die haar privéleven vaak ten koste van haar werk laat gaan. 

Toch is ze ook de belichaming van Versace. Een beetje over the top (bij een aardbeving in LA maakte ze zich drukker over haar crèmes dan haar hachje: 'Mijn La Mer! Mijn La Mer!'), maar altijd de beste vertegenwoordiger van de door haar bedachte looks, kijk maar.   

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in