Carole en dochter Kate in 2017 op Ascot
Carole en dochter Kate in 2017 op Ascot

De moeder van hertogin Kate weet zich te kleden.

Vanaf het moment dat ze in beeld kwam als de moeder van de aanstaande koningin en oma van de aanstaande koning van het Verenigd Koninkrijk is Carole Middleton, net 66 geworden, moeder van de hertogin van Cambridge, nog nooit betrapt op een fashion faux pas.

Met haar look voor de royal wedding van 2011 zette de online ondernemer meteen de toon: de moeder van de bruid looked flawless.

Article continues after the ad

Carole weet zich zo te kleden dat ze nooit op de achtergrond verdwijnt, maar er ook nooit uitziet alsof ze de show wil stelen.

Dit is haar enige felle moment in al die jaren: Ascot 2012.

Ze is een fan van effen stoffen en eenvoudige silhouetten, en moet nog op haar eerste ruche worden betrapt. Elegante details zoals de hals van de jurk die ze in 2017 naar  Ascot droeg, zijn helemaal Carole…

… net als de plooien in de rok die ze als moeder van de bruid droeg bij het huwelijk van jongste dochter Pippa in 2017.

Carole heeft een paar mooie benen en draagt haar rokken boven de knie, wat haar look iets jeugdigs geeft.

Maar voor het huwelijk van prins Harry en hertogin Meghan in 2018 koos ze een iets langer model, wat meteen wat minder vlot oogde. Zo'n jurk met een bijpassende jas is wel helemaal haar go-to look voor chic. Om haar heen: echtgenoot Michael, zoon en dochter James en Pippa, helemaal achteraan de man van Pippa, James Matthews.

Alles is altijd op maat gemaakt, niets schijnt door: Carole zet graag de puntjes op de i, zoals hier tijdens Wimbledon in 2017.

Het tennistoernooi is een van de schaarse momenten waarop wel eens een printje in beeld komt.

Middleton weet een goed pakje te waarderen. Bij semi-officiële momenten kiest ze voor tijdloze chic in vriendelijke pastels, vaak gecombineerd met een nude pump om haar benen langer te laten lijken.

Dit is Carole's professionele look; als online ondernemer houdt ze het graag casual.

Privé is Carole, hier met Kate en baldadige kleindochter Charlotte - ook een en al casual classic: jeans, Bretonse strepen...

...en outdoorsy kwaliteitskleding: ze doet járen met haar kleren.  

Foto's (c) Brunopress, ImageSelect, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in