De Queen van alle Manhattanites spreekt!

Carolina Herrera (81) staat niet meer elke dag in haar atelier - ze heeft de creatieve leiding van haar label overgedragen aan Wes Gordon - maar ontwerpt nog wel voor sommige privécliënten, zoals filmsterren en First Lady's, in haar onnavolgbare NY Chic stijl. Het geheim van haar tijdloze looks? Er gaat niets boven een leuke witte blouse, kijk maar. 

Article continues after the ad

Herrera: "Wat je van het leven wilt, kun je bereiken met discipline, verbeeldingskracht en vertrouwen in het feit dat echt alles mogelijk is."

"Elegantie wordt niet alleen bepaald door wat je draagt. Het zit ook in je houding, hoe je spreekt en wat je leest."

"Je weet zelf het beste wat je goed staat. Hoeveel complimenten mensen je ook maken, als je het 'Ik vind dit vreselijk' gevoel hebt, weet je dat het niet klopt."

"Mensen verwarren vulgair en naakt met sexy. Je wilt juist mysterie!"

"Het leven is lastig. Het is niet te kort, het is te lang. Je moet leren leven, je moet het met humor benaderen."

"Ik heb in het verleden wat aan mijn ogen laten doen, maar er zijn grenzen. Ik zou nooit teveel laten doen, want dat ziet er onnatuurlijk uit. En ik vind dat je van je lippen moet afblijven, omdat een ingreep daar dat de hele vorm van je gezicht verandert."

"Behandel de mensen waarmee je werkt alsof het familie van je is." (Dit is Carolina's dochter Carolina Herrera de Baez, die de parfumtak van het label leidt).

"Vertrouw je nieuwsgierigheid, volg je intuïtie, laat die je naar plekken brengen waar je nog niet eerder bent geweest – daar komt echte inspiratie uit voort."

"Leeftijd zit tussen je oren, het is een stereotype. Leeftijd heeft geen betekenis als je ergens passie voor hebt."

"Je kunt heel vrouwelijk zijn én een leider zijn. Christine Lagarde is heel chic en kleedt zich zeer goed. Ze is een vrouw én ze heeft macht.

"Je beste accessoire is een grote passpiegel."

"Je voelt je zo romantisch in een baljapon. Iedereen zou die af en toe moeten dragen."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, Carolina Herrera

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in