Sigrid Kaag moet gaan optreden, zoveel is duidelijk.

Europarlementariër Sophie In 't Veld zegt in Buitenhof dat ze "weet dat er meer gevallen van wangedrag zijn" bij D66. Het bestuur moet 'heel snel duidelijkheid' geven over het onderzoek dat naar buiten is gekomen.

Vorig jaar is onderzoek gedaan naar grensoverschrijdend gedrag binnen D66. Partijleider Sigrid Kaag bracht op basis daarvan naar buiten dat in haar partij 'een veilig werkklimaat' is.

#MeToo

Er was echter 'een vertrouwelijke bijlage' die pas op de dag van de verkiezingen naar buiten kwam, waarin werd gesteld dat partijprominent Frans van Drimmelen wel degelijk over de schreef was gegaan.

Article continues after the ad

Hij bedreigde en stalkte een partijgenoot waar zelfs de politie is bijgehaald. Dat heeft Kaag in de doofpot gestopt, wat het zoveelste bewijs is dat van D66 weinig vernieuwend leiderschap valt te verwachten.

Sophie In 't Veld reageert scherp in Buitenhof: "Dat dit niet de manier is waarop je met dit soort dingen moet omgaan, dat lijkt me duidelijk. Er zit een nieuw bestuur sinds het eind van vorig jaar. Ik heb het idee dat zij adequater optreden dan het vorige bestuur, maar dit is wel het moment waarop ze zullen moeten laten zien dat ze echt gaan handelen."

Van Drimmelen heeft zijn werkzaamheden bij adviesbureau Dröge en Van Drimmelen voorlopig neergelegd. Dat valt te lezen in een korte verklaring die op de website van het adviesbureau is geplaatst.

Het partijbestuur van D66 komt vrijdag met conclusies over de affaire rond grensoverschrijdend gedrag binnen de partij. Dat valt te lezen in een verklaring van het partijbestuur die vandaag is vrijgegeven.

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in