'Je haar kort laten knippen is echt een power move.' 

Dankzij The Life Ahead staat Sophia Loren (86) weer volop in de belangstelling. "Ik miste mijn werk toen ik dit verhaal las," zegt Sophia. "Op de laatste draaidag was ik heel weemoedig, omdat het filmen me had teruggebracht naar een vak dat ik lange tijd als lotsbestemming had gezien. Nu ik het heb herontdekt, hoop ik dit te kunnen blijven doen tot mijn laatste dag." Hier kijkt ze terug op vijf beroemde foto's uit haar carrière.

Article continues after the ad

Venetië, 1955

Sophia: "Ik was hier nog heel jong. Ik zie er zo gespannen uit. Geen geslaagde look van me, dit haar. Een van mijn eerste keren in Venetië. Het was een shoot voor een Italiaans blad. Nog altijd doen alsof ik een blondine was. Nog altijd proberen om erbij te horen…"

Cleopatra, 1953

"Deze komt uit Two Nights With Cleopatra, een van mijn allereerste films met Albert Sordi. Als je de film nu ziet, besef je dat ze de hele film in het Italiaans hebben laten inspreken door een andere actrice. Ik klonk namelijk niet genoeg als Cleopatra, wat dat ook moge betekenen. Ik kwam uit Napels, vermoedelijk vonden ze mijn accent niet chic genoeg voor hun idee van Cleopatra."

Arabesque, 1965

"Deze is uit Arabesque, een film die ik met Gregory Peck heb gemaakt. Geweldige man, mensen hadden geen idee hoe geestig hij was. Ik had moeite in de plooi te blijven als we samen werkten, maar hier lukte het aardig."

Madame Sans-Gêne, 1961

"Ik begrijp de populariteit van de foto, want de vreugde spat eraf. Hij is helaas beroemder dan de hele film waar ie is genomen. Jammer, want ik vond Madame Sans-Gêne een goede film."

Cannes, 1957

"Deze is uit de tijd dat ik echt was doorgebroken en ik me niet meer liet vertellen hoe ik eruit moest zien. Uit baldadigheid liet ik mijn haar afknippen. Power move. Ik heb het altijd langer gedragen, maar als ik deze foto zie, vind ik het geweldig staan. Dit is geen meisje meer, dit is een vrouw."

Foto's (c) Getty Images

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!