Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Simone Kleinsma kan eindelijk weer 'Verder'

Mooie voorstelling over de herfst van haar leven. Na een veelbewogen periode en een gek jaar staat actrice en zangeres Simone Kleinsma (63) weer met een soloprogramma op de planken. In Verder vertelt Kleinsma over de herfst van haar leven. Het is de periode na het overlijden van haar echtgenoot G...

Simone Kleinsma kan eindelijk weer 'Verder'

Mooie voorstelling over de herfst van haar leven.

Na een veelbewogen periode en een gek jaar staat actrice en zangeres Simone Kleinsma (63) weer met een soloprogramma op de planken.

In Verder vertelt Kleinsma over de herfst van haar leven. Het is de periode na het overlijden van haar echtgenoot Guus (hij overleed in 2017 onverwacht aan hartproblemen), waarin ze ontdekt hoe ze zonder hem verder gaat en welke nieuwe uitdagingen haar wachten.

"Het wordt geen avondje grappen en grollen met Simone," zegt ze in het Algemeen Dagblad. "Die naam heb ik wel een beetje, maar dat is het dus niet. Dat moet je je vooraf realiseren, maar dan is het ook goed. Treurig en zwaar is het niet, ik wil juist dat de mensen zich bij het verlaten van de zaal gedragen voelen."

De theatervoorstelling komt voor Kleinsma op het juiste moment. "Ik voel een enorme behoefte om iets te doen met alles wat ik heb gevoeld. Iemand anders maakt er een schilderij van, of schrijft er een boek over. Dit is mijn manier en nu sta ik boven het materiaal. Eerder was het te vroeg geweest. Als ik in de tranen zou schieten voor een liedje, dan kan ik het niet overbrengen."

Verder is een voorstelling vol mooie liedjes en mooie verhalen en zonder al teveel bombarie. Geen gedans dus, tenzij het even voor de gein is. Daarmee is dit programma ook Kleinsma's meest persoonlijke programma tot nu toe. Maandag is de première, kijk voor de speellijst op Simone Kleinsma.

Foto's (c) Yvette Kulkens voor Nouveau / DPG Media 2021, Medialane

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in