Ze zou de eerste vrouw op die post worden.

D66-leider Sigrid Kaag is de beoogde minister van Financiën. Dat melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws, doorgaans uitstekend op de hoogte. Ze zou de eerste vrouwelijke minister van Financiën worden.

Drie onafhankelijke bronnen bevestigen dat D66 de ministerspost op Financiën heeft geclaimd en dat de plek is gereserveerd voor Sigrid Kaag, zo valt te horen bij regeringspartijen en op diverse ministeries. D66 wil de benoeming niet officieel bevestigen. Kaag zelf was de afgelopen dagen op vakantie.

Article continues after the ad

Bronnen bevestigen de voorlopige keuze van Kaag, maar waarschuwen: Kaag heeft eerder politieke bondgenoten verrast door op het laatste moment een eigen keuze te maken. 

"Is de benoeming van Kaag definitief, dan kiest ze toch voor een kabinetspost in Rutte-4, ook al zijn er ook D66'ers die vinden dat ze in de Kamer zou moeten blijven", zegt politiek verslaggever Fons Lambie. "Bijna altijd levert de tweede partij de minister van Financiën, dus het is logisch dat D66 de plek claimt."

Foto's (c) ANP, D66

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in