Zo doe je dat, als je over een beetje beschaving beschikt.  

Nu de regering langzaam in het stadium van de poppetjes terecht aan het komen is, vragen we ons wel eens in stilte af wie er nog te porren is voor de hondenbaan van minister.

De eindeloze werkweken en de werkdruk zijn nog tot daaraan toe, maar je krijgt ook nog zoveel over je heen van toetsenbordridders die – vrijwel altijd anoniem, de helden – blijkbaar levensvreugde halen uit iemand afzeiken of, erger nog, bedreigen.

Sigrid Kaag, partijleider van D66 en tot voor kort minister van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking toont op Twitter wat 'kerstwensen' die ze heeft ontvangen. En doet daarbij de oproep liever aardige kaarten te sturen aan iemand die eenzaam is, via bijvoorbeeld postmaatje.nl of kaartjevoorouderen.nl.

Article continues after the ad

Wat je ook van haar politieke koers vindt, dit is een elegante reactie. We kunnen allemaal wel een beetje meer vriendelijkheid gebruiken, toch?    

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in