Shirma Rouse, mei 2021
Shirma Rouse, mei 2021

'Veranderen is niet makkelijk, maar het is het waard.'

Zangeres Shirma Rouse (41) deelt al geruime tijd haar inspanningen om gezonder te leven en wauw, wat een resultaat heeft ze al geboekt: meer dan zestig kilo eraf. 

Zelf blijft ze er nuchter onder: "2019 versus 2021. Veranderen is niet makkelijk, maar het is het waard. Ik ben dankbaar voor mijn mentale, spirituele en lichamelijke groei. Ik ben een werk in uitvoering. Het voelt alsof er geen einde aan komt, maar Rome is ook niet op één dag gebouwd."

Shirma is gezonder gaan eten en meer gaan sporten. "Ik leef tegenwoordig met structuur," zegt ze in het Algemeen Dagblad. "Letterlijk, want ik zet wekkers. Thuis maak ik menu’s voor drie, vier dagen. Ik hoef daarom niet meer elke dag naar de supermarkt. Al die rekken vol chips! Al die shit die te lekker is... Daar wil ik mezelf niet iedere keer meer aan blootstellen."

Article continues after the ad

'Geen rijst, geen aardappelen, geen brood, geen zoete aardappel, geen pompoen, geen mais'

"Nu gaat de wekker en hoef ik alleen maar de koelkast in te duiken en het goede bakje te pakken. Ik eet koolhydraatarm. Geen rijst, geen aardappelen, geen brood, geen zoete aardappel, geen pompoen, geen mais. Mais is een vetmester. Daar zit heel veel suiker in! Ik eet geen sauzen, geen ketjap, geen ketchup. Maar ik geniet hoor. Gestoomde broccoli met knoflook: zalig!’’

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in