Serena Williams in 2018
Serena Williams in 2018

'It's a date!'

Serena Williams maakt eind deze maand haar rentree op Wimbledon. Williams ontving dinsdag een wildcard van de organisatie van het toernooi. De Amerikaanse hintte eerder op de dag op haar Instagrampagina al op een terugkeer op het grandslamtoernooi.

 ’SW’ staat voor Serena Williams, ’SW19’ duidt op de postcode van Wimbledon.

Article continues after the ad

Wimbledon, 2016

In aanloop naar het grastoernooi in Londen komt Williams eerst nog in actie tijdens het internationale toernooi in Eastbourne, waar ze met de Tunesische Ons Jabeur in actie komt in het dubbelspel. "Ik ben blij om terug te keren en weer op het gras te staan, de ondergrond die tijdens mijn hele loopbaan zo goed voor me is geweest. Eastbourne heeft een unieke charme die je nergens anders op de Tour ziet en ik kijk ernaar uit om weer voor de fans te spelen”, zegt Williams.

Wimbledon, 2021

Williams kwam sinds de Wimbledon-editie van vorig jaar niet meer in actie. Ze gaf in Londen in de eerste ronde op met een enkelblessure en meldde zich ook af voor de Olympische Spelen. In augustus liet ze, vanwege een hamstringblessure, ook de US Open aan zich voorbijgaan.

Auckland, 2020, met haar dochter Alexia Olympia

De 23-voudig grandslamkampioene is afgezakt naar plek 1208 van de wereldranglijst. Op Wimbledon zijn geen punten te verdienen voor de wereldranglijst. Dat bepaalden de ATP en WTA in reactie op het besluit van Wimbledon om Russische en Wit-Russische tennissers te weren vanwege de oorlog in Oekraïne.

Williams won Wimbledon zeven keer. Haar laatste zege op het gras in Londen boekte ze in 2016. In 2018 en 2019 was ze verliezend finaliste.

Naast Williams ontving ook de Nederlander Tim van Rijthoven een wildcard voor Wimbledon, mede door zijn winst van het grastoernooi in Rosmalen. Ook Stan Wawrinka kan door een wildcard alsnog in actie komen bij het grandslamtoernooi in Londen. Het toernooi start op 27 juni en duurt tot 10 juli 2022.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in