Welkom bij de club, Annamarie 🎊

Sportief feestje op de ijsbaan: Annamarie Thomas is vandaag 50 geworden. Ze was gespecialiseerd in middenafstanden en nam deel aan zeven WK-allroundtoernooien. Annamarie was wereldkampioen 1000 en 1500 meter en wereldrecordhouder op de 1500 meter

Thomas hield zes afstandsmedailles over aan het WK Allround, goud op de 500 meter (1997, 1999) en 1500 meter (1997), zilver op de 500 meter (1996) en brons op de 1500 meter (1995) en 500 meter (1998).

Article continues after the ad

In 2006 stopte ze als profschaatser. Ze ging schaatsclinics geven en werd trainer van de jeugd, iets wat ze in eerste instantie niet zag zitten. "Ik had niet zoveel zin om elke dag weer op het ijs te staan," zegt Thomas op schaatsen.nl. "Dat moet ik helemaal niet willen, dacht ik. Toch heb ik het wel gedaan en dan krijg je al heel snel een klik met de kids. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik zie dit als mijn veertig kinderen. Ik zal het te allen tijde voor ze opnemen."

Annamarie woont samen met haar vriend in Eindhoven. Het leven als topsporter mist ze niet: "Je leeft echt als een monnik voor je sport, terwijl ik ook van andere dingen hield. Ik vind het heerlijk dat ik nu de vrijheid heb en niet op een bepaalde tijd naar huis hoef. Met alles wat je deed, 's ochtends of 's avonds, moest je op de klok letten, verschrikkelijk. Nee, dat zou ik nu niet meer kunnen. De sportdiscipline van toen is helemaal weg." Dus er kan vandaag best een stukje taart in – van harte, Annamarie!

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in