'Ik heb moeilijke gesprekken met vrienden die zijn vertrokken.'

"In mijn ogen is er geen betere stad dan New York," zegt Parker, die er in 1976 verliefd op werd, toen ze er op haar 11de haar Broadwaydebuut maakte.

Article continues after the ad

Ze speelde talloze hoofdrollen in het theater en zette de stad nog eens extra op de kaart in Sex and the City.

"Het is de culturele belofte en complexiteit van New York die me trekt," zegt ze in Town & Country. "De uitdagingen en de kansen, de levendigheid. Ik hou van de gele taxi's en van de architectuur. Het is een plek die me altijd kan verrassen. Ik zit niet in een auto, ik woon niet achter een hek, ik wordt gedwongen om op straat te lopen en tegen andere mensen aan te botsen en zo connecties aan te gaan met anderen. Ik ben van mening dat mijn kinderen van geluk mogen spreken dat ze opgroeien in New York."

Parker is echt betrokken bij haar stad. Ze is vice-voorzitter van het New York City Ballet en lid van het Partnership for New York City, een stichting zonder winstoogmerk die dient als netwerk voor ondernemers. Vaccins en covid-19 dienende, staat ze volgend jaar met echtgenoot Matthew Broderick op de planken in de Neil Simon comedy Plaza Suite.

En hartje pandemie opende ze een SJP flagship schoenenwinkel aan West 54 Street...

... waar ze dagelijks te vinden is en soms brengt ze bestellingen zelf bij klanten langs, op weg naar huis.

Alles om maar iets bij te dragen aan de leefbaarheid van de stad. "De rode loper mis ik niet, maar ik kan wel uitkijken naar het moment waarop het weer goed zal voelen om 'glamour' te doen. Ik kijk uit naar het moment waarop we als maatschappij weer zullen functioneren en er substantieel herstel is, met baanzekerheid en geen tekorten aan voedsel meer, als mensen hebben wat ze nodig hebben en wat ze verdienen." Hier komt ze net van het stembureau met haar man Matthew (rechts) en hun zoon James, die net achttien is en voor het eerst mocht stemmen. 

In de tussentijd wil Sarah Jessica, hier op de stoep van haar huis in haar sociale bubbel met haar zoon en Andy Chohan met zijn zoontje) dan ook een hartig woordje spreken met vrienden en kennissen die zijn vertrokken toen de eerste lockdown dreigde. "Ik heb moeilijke gesprekken gevoerd met hen. Mensen die rijk zijn, New Yorkers die een groot succes hebben gemaakt van hun leven hier, staan naar mijn mening bij de stad in het krijt om te herinvesteren, om thuis te komen en van de stad die nu zo onwennig voelt weer een thuis te maken.

Je favoriete deli en restaurant, die kunnen hun personeel niet aanhouden tot je er weer bent. Ze moeten onze aanwezigheid voelen en onze klandizie en financiële steun krijgen om open te kunnen blijven of weer open te kunnen. Om onze stad weer vertrouwd te maken en te laten functioneren zoals je verwacht, moet je naar huis komen."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in