'We hebben een hospice geen moment overwogen.'

Oktober is borstkankermaand, in november wordt de mantelzorger in de schijnwerpers gezet. Aanleiding voor extra aandacht voor vrouwen vanuit diepe liefde en vaste overtuiging voor anderen zorgen. Zoals…

Voormalig journalist Sabine Gieben (58) was getrouwd met schrijver/muzikant Adriaan Jaeggi. Toen hij in 2008 darmkanker kreeg, werd zij zijn mantelzorger. Dat bleef ze tot zijn dood vijf maanden later.

'We hebben geen moment overwogen hem in een hospice te laten opnemen, ik heb hem in m’n eentje verzorgd. Dat kon, ik was vijfenveertig en goed gezond en Adriaan kon gewoon in z’n eigen bed liggen en nog heel lang zelf naar de wc en onder de douche."

Article continues after the ad

'We konden zelf beslissen om het morfinepompje soms wat hoger af te stellen'

"Ik was in staat hem pijnstillende injecties te geven, ik wist hoe dat moest omdat ik mezelf een tijd lang heb moeten prikken tegen een allergie. Ik had hulp van een ambulant pijnstillingsteam dat een morfinepompje aanbracht. We konden zelf beslissen om dat soms wat hoger af te stellen. Hij stierf op 10 juni. Daarna werd het heel stil in huis."

Verder lezen?

Het hele verhaal van Sabine lees je in de Nouveau die nu in de winkel ligt. Online bestellen kan ook, dan wordt het rijkgevulde blad zonder verzendkosten naar je opgestuurd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in