Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rifka Lodeizen: 'Soms ben je voor je gevoel terug bij af'

Onzekerheid houdt je scherp, vindt Nouveau's covervrouw. Rifka Lodeizen staat prachtig op de cover van de nieuwe Nouveau en zit dit jaar 25 jaar in het vak. Wel confronterend, vindt ze, maar vooral leuk: ‘Acteren voelt vertrouwd. Het heeft me best een tijd gekost om te weten hoe ik het precies mo...

Rifka Lodeizen: 'Soms ben je voor je gevoel terug bij af'

Onzekerheid houdt je scherp, vindt Nouveau's covervrouw.

Rifka Lodeizen staat prachtig op de cover van de nieuwe Nouveau en zit dit jaar 25 jaar in het vak.

Wel confronterend, vindt ze, maar vooral leuk: ‘Acteren voelt vertrouwd. Het heeft me best een tijd gekost om te weten hoe ik het precies moest aanvliegen, maar nu kennen “we” elkaar goed."

'Ik kan op de set ineens in paniek raken en denken: ik kan dit helemáál niet'

"Het is een beetje zoals in een vriendschap, die hechter wordt met de jaren, al ben ik bij vlagen nog steeds onzeker. Dan denk ik eerst dat ik iets wel kan, om op de set ineens in paniek te raken en te denken: ik kan dit helemáál niet. Heb jij dat ook? Dat je voor je gevoel soms weer terug bent bij af? Ik vind dat soort gedachten niet erg, hoor. Ze zorgen ervoor dat je niet inkakt of naast je schoenen gaat lopen, dat is ook belangrijk."

Verder lezen?

Het hele interview met Rifka staat in de Nouveau die vanaf vandaag in de winkel ligt. Online bestellen kan ook, dan wordt het nummer zonder verzendkosten naar je opgestuurd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in