'Ik vind het prettig niet stil te staan, nieuwsgierig te blijven.'

Gooische Vrouwen, Divorce, Vrouwenvleugel, Oogappels – als je een goede serie met sterke rollen voor vrouwen wilt, geef je Will Koopman de regie.

'Alles op tafel' is haar zevende film en de vijfde productie die ze met Linda de Mol maakt. "Zij is zo rete-ambitieus", zegt Koopman in het Parool. "Dat vind ik heel erg fijn, want dat ben ik ook. Wij halen echt het beste in elkaar boven. Ik vind het prettig om niet stil te staan, om dóór te gaan en nieuwsgierig te blijven. Dat heeft zij ook, dat stimuleren we echt in elkaar."

Article continues after the ad

De film gaat over een vriendengroep die bij wijze van experiment besluit bij een etentje hun telefoons op tafel te leggen en de binnenkomende berichten en gesprekken met elkaar te delen.

"Dat gegeven is natuurlijk heel interessant", zegt Koopman. "Als kijker denk je meteen: zou ik dat met mijn vrienden doen? Of mag een mens nog geheimen hebben, in deze nieuwe wereld waarin iedereen alles met elkaar lijkt te delen?" Voor Koopman zelf is het antwoord overigens klip en klaar: "Ik vind dat iedereen geheimen mag hebben. Het gaat er meer om wat je wel vertelt en wat niet."

Foto's (c) Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in