Ze gaat er nieuwe series ontwikkelen.

Regisseur Antoinette Beumer start per 1 november bij streamingdienst Netflix als Director Original Series Benelux. Beumer (59) gaat zich in de Benelux bezighouden met het ontwikkelen en bedenken van nieuwe series voor Netflix.

Met de aanstelling wil de dienst het voornemen verder vormgeven om de komende jaren meer Nederlandse en Belgische content te gaan maken. De regisseur werkte de afgelopen twee jaar bij Videoland, waar zij ook nieuwe films en series ontwikkelde.

Beumer gaat werken vanuit het Europese hoofdkantoor van Netflix in Amsterdam. De streamingdienst kondigde recent een flink aantal nieuwe Nederlandse en Belgische producties aan, zoals het nieuwe seizoen van Undercover, de nieuwe serie Dirty Lines over de Nederlandse sekslijnen in de jaren 80 en de Belgische serie Grond van regisseurs Adil & Bilall. Regisseur Shady El-Hamus (De Libi) werkt bovendien aan de eerste Nederlandse Netflix-film Forever Rich.

Article continues after the ad

Als regisseur maakte Beumer de afgelopen decennia grote hits als Loft, Soof en De Gelukkige Huisvrouw. Haar nieuwste film Mijn vader is een vliegtuig opent eind september het Nederlands Film Festival in Utrecht. Volgens Beumer betekent de overstap naar Netflix dat zij voorlopig stopt met regisseren.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in