De actrice is een van People's mensen van het Jaar.

De collega's van People Magazine, het grootste celebrity tijdschrift ter wereld)  hadden het moeilijk om de mensen te kiezen die 2020 hadden gekleurd 'want het is een jaar dat we allemaal het liefst zo snel mogelijk willen vergeten'. Toch kozen ze er vier die dit jaar iets bijzonders hebben neergezet en een van hen is Regina King.

Article continues after the ad

Ze behoort tot de uitverkorenen omdat ze zich enorm heeft ingezet om mensen naar de Amerikaanse stembus te krijgen, minderheden op de kaart te krijgen in de pandemie en een einde te maken aan politiegeweldig. Daarnaast maakte ze haar debuut als regisseur: op Eerste Kerstdag gaat One Night In Miami in première. "Ik heb het gevoel dat dit het pad is dat ik moet nemen," zegt ze over haar engagement. "Ik zie het niet zozeer als een nieuw doel, maar ik heb nu een beetje mee power, niet alleen in mijn keuzes, maar ook in de manier waarop ik boodschap breder kan brengen. Er zijn zaken waar ik veel om geef en ik mag van geluk spreken dat ik zowel mijn stem als mijn kunst daarvoor kan inzetten."   

De andere drie People helden zijn Dr. Anthony Fauci, de Jaap van Dissel van Amerika en George Clooney om zijn onvermoeibare inzet voor mensenrechten met de Clooney Foundation for Justice en zijn buitengewoon gulle donaties aan goede doelen. De laatste is popprinses Selena Gomez die haar Instagram (195 miljoen volgers) in juni overdroeg aan Black Lives Matter- activisten en door over haar eigen mentale problemen te praten het taboe eraf haalde.

Foto's (c) Brunopress, People Magazine 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in