'Glazen muiltje? Verbrijzel liever het glazen plafond.'

Wie haal je als global ambassador in huis als je impact wil maken? Niet het zoveelste blanco popje, volgens Max Faxtor, dat actrice, filantroop, producer en spraakmaker Priyanka Chopra-Jones (38) binnen wist te slepen.

Priyanka is een leuke, sterke vrouw, met oneliners als: "Probeer je niet in een glazen muiltje te wringen, verbrijzel liever het glazen plafond."

Miss World met een mening

Article continues after the ad

Indiase Priyanka werd in 2000 bekend toen ze tot Miss World werd gekroond...

...en is in eigen land een van de best betaalde actrices. Haar bekendheid gebruikt ze sindsdien om aandacht te vragen voor het milieu, de rechten van vrouwen, gelijke rechten voor mannen en vrouwen en promotie van het feminisme.

Financiële onafhankelijkheid

Met haar eigen stichting biedt Priyanka gezondheidszorg en onderwijs aan kansarme Indiase kinderen om ze uit de armoede te helpen. "Financiële onafhankelijkheid voor alles," zegt ze.

"Mijn moeder zegt altijd dat als een vrouw financieel onafhankelijk is, ze op haar eigen voorwaarden kan leven," aldus Chopra. "Dat is volgens mij het beste advies ooit. Wat je ook doet en met wie je ook getrouwd bent, zorg dat je financieel op eigen benen kunt staan."

Goede doelentijger

Volgens Time is Chopra-Jones een van de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld, Forbes zette haar al twee keer op de lijst met de honderd machtigste vrouwen. Met dank aan haar werk als UNICEF Goodwill Ambassador, goede doelentijger en pleitbezorger van vrouwen wereldwijd.

"Ik was nooit het knapste meisje, maar ik heb wel geleerd mezelf met zelfvertrouwen te presenteren," zegt Priyanka. "En ik ben niet perfect en dat vind ik prima. Dat is het leuke van het leven: je gaat op je gezicht, je maakt fouten, leert daarvan en wordt steeds meer jezelf."

Oók nog leuk getrouwd

Sinds 2018 is Priyanka getrouwd met muzikant en acteur Nick Jonas. In haar nieuwe rol wordt ze het gezicht van grote beautycampagnes en productlanceringen, te beginnen met de nieuwe Facefinity All Day Flawless Airbrush 3in1 Foundation van Max Factor.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, Max Factor

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in