'Ook over de partijlijnen heen spreken we buiten de heren om af.'

Zich inzetten voor de publieke zaak: daar ligt het hart van demissionair minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier Kajsa Ollongren. In de nieuwe Nouveau een groot interview met haar over de verkiezingen, niet meer knuffelen met haar kinderen en de kracht van sisterhood.

Bestel de nieuwe Nouveau op Magazine.nl, nu zonder verzendkosten! 

Bestaat er naast het old boys’ network in het centrum van de macht ook een old girls’ network? Zijn topvrouwen onderling solidair? "Ik denk het wel, ik voel wel een soort van verbondenheid," zegt Ollongren. "Ik heb de indruk dat we op elkaar letten. In onze eigen partij helpen we elkaar zeker; D66 is voor dit kabinet hofleverancier qua vrouwen. We zeiden: 'Wouter Koolmees is een beetje onze ‘excuus-Guus’, om een man erbij te hebben.'

'Vrouwen zijn vaak pragmatischer ingesteld dan mannen en we hebben ook niet zulke grote ego’s'

Door de D66-vrouwen viel het op dat andere partijen dat minder voor elkaar hadden. Maar ook over de partijlijnen heen spreken we buiten de heren om af. We gaan borrelen op het Plein en nemen dan allerlei zaken door. Vrouwen zijn echt wel vaak praktischer en pragmatischer ingesteld dan mannen en we hebben ook niet zulke grote ego’s.

Die andere manier van werken herkennen we in elkaar. Zo van: 'Jongens, het kan ook wel iets minder met die borstklopperij.' Maar we hebben het eveneens over triviale dingen: 'Wat doe jij aan met Prinsjesdag?' Wat betreft die netwerken: die bestaan wel, maar er moet vandaag de dag gewoon gesolliciteerd worden naar allerlei functies."

Oók in de nieuwe Nouveau! 

  • Naast het grote interview met Kajsa Ollongren ook verrukkelijke nieuwe mode
  • Daphne Deckers licht haar vrolijke nieuwe boek over de mooiste plekken van Nederland toe
  • Het succes van Dutch Design wereldwijd (het is mooi én praktisch!)
  • Alles over Vrouw van de Wereld Simone van Trojen van LaDress
  • En interviews met powerpolitica's Lilianne Ploumen, Sigrid Kaag én Dilan Yeşilgöz

Het hele interview met Kajsa Ollongren en nog veel meer boeiende, sprankelende verhalen vind je in de nieuwe Nouveau, die nu in de winkel ligt! Je kunt het nummer ook online bestellen op Magazine.nl, dan wordt het tijdelijk zonder verzendkosten naar je opgestuurd.